NajRecept.sk Mäso Kačacie mäso Pečené kačacie štvrťky na rasci
Pečené kačacie štvrťky na rasci
Recept Pečené kačacie štvrťky na rasci
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   14.3.2024

Pečené kačacie štvrťky na rasci

Zamenila som klasické kuracie nohy za kačacie štvrťky. Iba soľ, rasca a voda na podlievanie. Nič iné vám netreba. Ja osobne nemám rada ani korenie na kačici, preto ho nepridávam, ale komu nevadí, môže pokojne pridať. K tomu ako príloha samozrejme dusená kapusta a domáca knedľa. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
4 ks
kačacie štvrťky (chladené)
podľa potreby
soľ
podľa potreby
rasca
na podlievanie
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso zbavíme peria nasolíme (soľou nešetríme) a orascujeme. Vložíme do suchého kastróla alebo hrnca, priklopíme a dáme do rúry vyhriatej na 120 °C.
  2. Nepodlievame a 3 hodiny si to vôbec nevšímame.
  3. Po tejto dobe zvýšime teplotu na 200 ° C, pridáme trochu vody a zakryté pečieme ďalších cca 40 minút.
  4. Potom odklopíme, nožom opatrne zájdeme pod kožu, aby sme sa zbavili tuku a mali krásne chrumkavú kôrku.
  5. Za občasného polievania výpekom pečieme ďalších cca 40 minút.
  6. Podávame s kapustou a knedľou.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár