NajRecept.sk Dezerty Koláče Populárna zamatová roláda na plechu, ktorá prekoná aj tie najlepšie zákusky.
Populárna zamatová roláda na plechu, ktorá prekoná aj tie najlepšie zákusky.
Recept Populárna zamatová roláda na plechu, ktorá prekoná aj tie najlepšie zákusky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   31.3.2024

Populárna zamatová roláda na plechu, ktorá prekoná aj tie najlepšie zákusky.

Zamatová roláda trochu inak. Piekla som na klasický veľký plech. Vrch som posypala mrazom sušeným ovocím. Autor: Jana M.

55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
5 lyžice
kryštálový cukor
1 Lyžica
polohrubá múka
2,5 lyžice
kakao
1 lyžička
jedlá sóda

Náplň:

400 ml
mlieko
2 ks
žĺtok
6 lyžíc
polohrubá múka
500 g
maslo
4 bal.
vanilkový cukor
8 lyžice
práškový cukor
4 lyžice
kakao

Hore:

podľa potreby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto si upečiete 3x. Čiže použijete 18 vajec, 15 lyžíc cukru, ....
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Dostaneme hladký lesklý tuhý sneh, do ktorého pridáme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Nakoniec pridáme múku, kakao a jedlú sódu a zľahka už len vareškou premiešame. 
  3. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 stupňov asi 10 minút. 
  4. Z mlieka, múky a žĺtkov uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Ja kašu zakrývam potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu. Po vychladnutí prešľaháme mixérom a pridáme na kúsky nakrájané maslo. 
  5. Krém rozdelíme na polovicu. Do jednej pridáme vanilkový cukor a do druhej pridáme práškový cukor a kakao. 
  6. Cesto potrieme bielym krémom, kakaovým krémom, položíme cesto a takto to striedame. Vrch odzobíme čokoládovou polevou a posypeme sušeným ovocím.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár