NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie rezne vo vynikajúcom kysnutom pivnom cestíčku
Kuracie rezne vo vynikajúcom kysnutom pivnom cestíčku
Recept Kuracie rezne vo vynikajúcom kysnutom pivnom cestíčku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   26.4.2024

Kuracie rezne vo vynikajúcom kysnutom pivnom cestíčku

Kuracie kúsky boli skvele chrumkavé! Pochutnali sme si na nich viac ako na klasickom rezni. Autor: Lacusin

Suroviny

Cestíčko:

2 hrnčeky
hladká múka
2 hrnčeky
svetlé pivo
1 lyžička
sušené droždie
štipka
soľ

Ďalšie suroviny:

500 g
kuracie mäso
2 PL
olej
podľa chuti
cesnak a korenie
na vyprážanie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misy dáme múku, pridáme droždie a soľ a premiešame. Urobíme v múke jamku a vlejeme pivo. Vymiešame cestíčko, asi ako na lievance a necháme cca 2 hodiny kysnúť.
  2. Medzitým si pripravíme mäso. To pokrájame na malé rezne a rozložíme na tanier. Osolíme ho, potrieme cesnakom a prípadne inými obľúbenými bylinkami a potrieme olejom. Obrátime a to isté zopakujeme aj z druhej strany mäsa. Pretiahneme fóliou a necháme v chladničke odpočinúť.
  3. Kuracie kúsky máčame vo vykysnutom cestíčku a vkladáme do rozpáleného oleja. Vyprážame dozlatista. Podávame so zeleninovým šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár