NajRecept.sk Dezerty Koláče Moravské koláče Môj recept na najlepšie kysnuté moravské koláče s makovou náplňou
Môj recept na najlepšie kysnuté moravské koláče s makovou náplňou
Môj recept na najlepšie kysnuté moravské koláče s makovou náplňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   25.4.2024

Môj recept na najlepšie kysnuté moravské koláče s makovou náplňou

Cesto jemné ako pavučinka a v komnbinácii s orechovou, makovou alebo tvarohovou náplňou to je nebíčko v papuľke. Ja som ich naplnila iba makovou náplňou, ale zvyknem ešte kombinovať mak lekvár alebo mak tvaroh. Kto má čo rád, samozrejme. Autor: Jana Pacnerová

95 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
2 ks
žĺtok
50 g
bravčová masť
50 g
maslo
štipka
soľ
trochu
mlieko

Kvások:

1 kocka
droždie
2 lyžice
kryštálový cukor
250 ml
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme kvások. V mierne ohriatom mlieku si rozpustíme cukor a droždie. Necháme vzísť kvások. 
  2. K ostatných surovinám pridáme kvások, vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste. 
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, vytvarujeme koláče, ktoré dáme na plech, urobíme jamku, naplníme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a pečieme na 180 stupňov asi 30 minút - sledujeme.
  4. Plnila som makovou náplňou - mak, mlieko, cukor. Vrch som ešte posypala mandľovými lupienkami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár