NajRecept.sk Zavaraniny Čalamády Ako najlepšie uskladniť domácu kvasenú kapustu zo suda. Tradičný spôsob, ako mať zásoby na celý rok.
Ako najlepšie uskladniť domácu kvasenú kapustu zo suda. Tradičný spôsob, ako mať zásoby na celý rok.
Recept Ako najlepšie uskladniť domácu kvasenú kapustu zo suda. Tradičný spôsob, ako mať zásoby na celý rok.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   27.4.2024

Ako najlepšie uskladniť domácu kvasenú kapustu zo suda. Tradičný spôsob, ako mať zásoby na celý rok.

Ak dodržíte môj postup, kapusta sa určite nepokazí, ostane tvrdá, chrumkavá a nesčernie. Tak poďme spolu na to! Je to naozaj rýchle a jednoduché. Kyslá kapusta bude k dispozícií po celý rok.

10 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Určite sa aj vám už stalo, že ste v zime naložili kyslú kapustu do suda a asi ste mali veľké oči, čo sa stáva každý rok nám a zrazu na dvere klepalo leto a v sude stále super chutná domáca kapusta. A tak ste sa pýtali sami seba, že čo s tým, aby sa to nepokazilo? Prinášam vám super tip. Zavarte ju!

Ak dodržíte môj postup, kapusta sa určite nepokazí, ostane tvrdá a chrumkavá, nesčernie a ani sa nepokazí. Tak poďme spolu na to! Je to naozaj rýchle a jednoduché. Kyslá kapusta bude k dispozícií po celý rok.

  1. Kapustu vyberte zo suda a poriadne natlačte do umytých pohárov tak, aby ste vytlačili vzduch.
  2. Každý pohár naplňte až po vrch a tak, aby na vrchu bola šťava a pokrývala kapustu, inak kapusta sčernie. Ak by sa vám to aj náhodou stalo, kapuste nič nie je, je to len estetické a môžete ju smelo použiť.
  3. Zrejme vám na konci zvýši šťava, juška, tak tú si odložte bokom a zavarte ju samostatne, je výborná na prípravu ďalších pokrmov.
  4. Kapustu zavárame len 10 minút, nie dlhšie, aby sme ju neuvarili a ostala fajne chrumkavá.
  5. Takto uložená kapusta vám vydrží dlho a nemusíte sa o ňu viac starať tak ako o sud. Samé výhody :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár