NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Nepečená tvarohová maškrta s čokoládou na štýl cheesecake
Nepečená tvarohová maškrta s čokoládou na štýl cheesecake
Recept Nepečená tvarohová maškrta s čokoládou na štýl cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   12.9.2020

Nepečená tvarohová maškrta s čokoládou na štýl cheesecake

Ponúkla som návšteve nový typ koláča a musím povedať, že zožal celkom veľký úspech. Návšteva odišla aj s receptom v ruke. Vyskúšajte aj vy. Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

1 bal.
kakaové venčeky
100 g
maslo

Ďalej:

500 g
jemný tvaroh
300 ml
smotana na šľahanie
300 g
horká čokoláda
podľa chuti
rum

Poleva:

140 ml
smotana na šľahanie
100 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Venčeky rozmixujeme v mixéri na prášok, pridáme rozpustené maslo a zmiešame do jednotnej hmoty. Pripravenú zmes navrstvíme na dno okrúhlej formy na pečenie, ktorej dno sme vyložili papierom. Pekne uhladíme a dáme do chladničky, kým pripravíme krém.
  2. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky, pridáme tvaroh, ktorý sme vopred zmiešali s rozpustenou a mierne vychladnutou čokoládou a už len vyreškou spojíme. Dostaneme krém, ktorý ešte môžete ochutiť kvapkou rumu. Ja som pridala pár lyžíc, ale ak budú dezert jesť aj deti, pridajte napríklad esenciu. Do krému som nedávala cukor, čokoláda bola dosť sladká, ale ak potrebujete prisladiť, pridajte práškový cukor.
  3. Navrstvíme na základ a pekne uhladíme.
  4. Dáme do chladničky stuhnúť a na vrch navrstvíme už len čokoládovú polevu, ktorú pripravíme tak, že smotanu ohrejeme, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Podávame poriadne vychladené.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár