Nepečená tvarohová maškrta s čokoládou na štýl cheesecake

Pridal: Triniti, 12.9.2020
Kategorie: Torty, Koláče, Sladké torty, Najlepšie dezerty, Cheesecake, Dezerty, Nepečené dezerty, Čokoládová torta, Tvarohový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ponúkla som návšteve nový typ koláča a musím povedať, že zožal celkom veľký úspech. Návšteva odišla aj s receptom v ruke. Vyskúšajte aj vy. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 12.9.2020
Kategorie: Torty, Koláče, Sladké torty, Najlepšie dezerty, Cheesecake, Dezerty, Nepečené dezerty, Čokoládová torta, Tvarohový koláč
Čas prípravy:
SUROVINY
Základ:
1 bal.kakaové venčeky
100 gmaslo
Ďalej:
500 gjemný tvaroh
300 mlsmotana na šľahanie
300 ghorká čokoláda
podľa chutirum
Poleva:
140 mlsmotana na šľahanie
100 ghorká čokoláda
- Venčeky rozmixujeme v mixéri na prášok, pridáme rozpustené maslo a zmiešame do jednotnej hmoty. Pripravenú zmes navrstvíme na dno okrúhlej formy na pečenie, ktorej dno sme vyložili papierom. Pekne uhladíme a dáme do chladničky, kým pripravíme krém.
- Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky, pridáme tvaroh, ktorý sme vopred zmiešali s rozpustenou a mierne vychladnutou čokoládou a už len vyreškou spojíme. Dostaneme krém, ktorý ešte môžete ochutiť kvapkou rumu. Ja som pridala pár lyžíc, ale ak budú dezert jesť aj deti, pridajte napríklad esenciu. Do krému som nedávala cukor, čokoláda bola dosť sladká, ale ak potrebujete prisladiť, pridajte práškový cukor.
- Navrstvíme na základ a pekne uhladíme.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nepečený tvarohový pamlsek s čokoládou na styl cheesecaku.
KOMENTÁRE K RECEPTU