Nepečená tvarohová maškrta s čokoládou na štýl cheesecake

Recept Nepečená tvarohová maškrta s čokoládou na štýl cheesecake
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ponúkla som návšteve nový typ koláča a musím povedať, že zožal celkom veľký úspech. Návšteva odišla aj s receptom v ruke. Vyskúšajte aj vy. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

1 bal.kakaové venčeky
100 gmaslo

Ďalej:

500 gjemný tvaroh
300 mlsmotana na šľahanie
300 ghorká čokoláda
podľa chutirum

Poleva:

140 mlsmotana na šľahanie
100 ghorká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Venčeky rozmixujeme v mixéri na prášok, pridáme rozpustené maslo a zmiešame do jednotnej hmoty. Pripravenú zmes navrstvíme na dno okrúhlej formy na pečenie, ktorej dno sme vyložili papierom. Pekne uhladíme a dáme do chladničky, kým pripravíme krém.
  2. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky, pridáme tvaroh, ktorý sme vopred zmiešali s rozpustenou a mierne vychladnutou čokoládou a už len vyreškou spojíme. Dostaneme krém, ktorý ešte môžete ochutiť kvapkou rumu. Ja som pridala pár lyžíc, ale ak budú dezert jesť aj deti, pridajte napríklad esenciu. Do krému som nedávala cukor, čokoláda bola dosť sladká, ale ak potrebujete prisladiť, pridajte práškový cukor.
  3. Navrstvíme na základ a pekne uhladíme.
  4. Dáme do chladničky stuhnúť a na vrch navrstvíme už len čokoládovú polevu, ktorú pripravíme tak, že smotanu ohrejeme, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Podávame poriadne vychladené.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť