Kurča na kapuste a chlpatá knedľa

Recept Kurča na kapuste a chlpatá knedľa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pekáčik alebo zapekaciu misku vytrieme slaninou. Dno pokryjeme kyslou kapustou,...

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 kskuracie štvrťky
300 gkyslá kapusta
1 kscibuľa
1 nožičkapikantná papriková klobása
4 strúčikycesnak
1 lyžičkasladká mletá paprika
2 lyžičkyrasca
2 lyžičkykrupicový cukor
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pekáčik alebo zapekaciu misku vytrieme slaninou.
  2. Dno pokryjeme kyslou kapustou, pridáme rascu, cukor a podľa chuti aj trochu soli. Na kapustu dáme na kolieska pokrájanú klobásu a na pol alebo kolieska pokrájanú cibuľu.
  3. Kuracie štvrťky osolíme, votrieme do nich rozotretý cesnak a papriku.
  4. Dáme do pekáča a dookola poukladáme na plátky pokrájanú slaninu. Zalejeme smotanou, priklopíme a pečieme na 200 stupňov 40 minút.
  5. Potom odklopíme a pečieme ešte cca 30 minút, aby sme získali zlatú a chrumkavú kôrku.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť