Kapustnica podľa Nadi

Pridal: rebeka, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kapustnica, Vianoce, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Niekto túto polievku pripravuje inak, niekto to podáva bez vajíčka, bez údeného mäsa alebo dokonca bez zemiakov. My doma máme radi s vajíčkom a s poriadnou dávkou mäsa. Pre niekoho to môže byť kombinácia kapustnice a kulajdy, ale to je jedno, je to nebíčko v papuľke. Autor: Rebeka (Naďa I.)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Kapustnica, Vianoce, Polievky
SUROVINY
500 gkyslá kapusta
1000 gúdené kosti alebo rebrá
3 ksväčší zemiak
2 lyžicehladká múka
téglikkyslá smotana
kelímoksmotana na šľahanie
6 ksvajce
podľa chutisoľ
podľa chutičerstvo mleté korenie
3 ksbobkový list
5 guličieknové korenie
na dochutenieocot
na dochuteniecukor
- Kosti spolu s korením uvaríme domäkka. Vývar precedíme, pridáme kapustu, ktorú podľa potreby prekrájame.
- Zvlášť si uvaríme v osolenej vode na kocky nakrájané zemiaky.
- Kapustu varíme cca 10 minút, potom pridáme zápražku, ktorú si pripravíme jednoducho tak, že múku rozmiešame v troške vody.
- Zápražku nalejeme ku kapuste a na miernom plameni varíme ďalších 10 minút. Pridáme uvarené zemiaky, obrané a nakrájané mäso (ak ho nezjeme :-))). Pridáme smotanu a dochutíme soľou, korením, eventuálne octom a štipkou cukru.
- Úplne za záver do polievky rozklepneme vajcia a necháme bez miešania 3 minúty na miernom plameni prevariť. Ak je údeného vývaru málo, pridáme vriacu vodu.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zelňačka podle Nadi.
KOMENTÁRE K RECEPTU