NajRecept.sk Polievky Kapustnica Kapustnica podľa Nadi
Kapustnica podľa Nadi
Recept Kapustnica podľa Nadi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   4.10.2020

Kapustnica podľa Nadi

Niekto túto polievku pripravuje inak, niekto to podáva bez vajíčka, bez údeného mäsa alebo dokonca bez zemiakov. My doma máme radi s vajíčkom a s poriadnou dávkou mäsa. Pre niekoho to môže byť kombinácia kapustnice a kulajdy, ale to je jedno, je to nebíčko v papuľke. Autor: Rebeka (Naďa I.)

Suroviny
500 g
kyslá kapusta
1000 g
údené kosti alebo rebrá
3 ks
väčší zemiak
2 lyžice
hladká múka
téglik
kyslá smotana
kelímok
smotana na šľahanie
6 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čerstvo mleté korenie
3 ks
bobkový list
5 guličiek
nové korenie
na dochutenie
ocot
na dochutenie
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kosti spolu s korením uvaríme domäkka. Vývar precedíme, pridáme kapustu, ktorú podľa potreby prekrájame.
  2. Zvlášť si uvaríme v osolenej vode na kocky nakrájané zemiaky.
  3. Kapustu varíme cca 10 minút, potom pridáme zápražku, ktorú si pripravíme jednoducho tak, že múku rozmiešame v troške vody.
  4. Zápražku nalejeme ku kapuste a na miernom plameni varíme ďalších 10 minút. Pridáme uvarené zemiaky, obrané a nakrájané mäso (ak ho nezjeme :-))). Pridáme smotanu a dochutíme soľou, korením, eventuálne octom a štipkou cukru.
  5. Úplne za záver do polievky rozklepneme vajcia a necháme bez miešania 3 minúty na miernom plameni prevariť. Ak je údeného vývaru málo, pridáme vriacu vodu.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár