Kapustnica podľa Nadi

Recept Kapustnica podľa Nadi

Pridal: rebeka, 4.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Kapustnica, Vianoce, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekto túto polievku pripravuje inak, niekto to podáva bez vajíčka, bez údeného mäsa alebo dokonca bez zemiakov. My doma máme radi s vajíčkom a s poriadnou dávkou mäsa. Pre niekoho to môže byť kombinácia kapustnice a kulajdy, ale to je jedno, je to nebíčko v papuľke. Autor: Rebeka (Naďa I.)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 4.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Kapustnica, Vianoce, Polievky

SUROVINY

500 gkyslá kapusta
1000 gúdené kosti alebo rebrá
3 ksväčší zemiak
2 lyžicehladká múka
téglikkyslá smotana
kelímoksmotana na šľahanie
6 ksvajce
podľa chutisoľ
podľa chutičerstvo mleté korenie
3 ksbobkový list
5 guličieknové korenie
na dochutenieocot
na dochuteniecukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kosti spolu s korením uvaríme domäkka. Vývar precedíme, pridáme kapustu, ktorú podľa potreby prekrájame.
  2. Zvlášť si uvaríme v osolenej vode na kocky nakrájané zemiaky.
  3. Kapustu varíme cca 10 minút, potom pridáme zápražku, ktorú si pripravíme jednoducho tak, že múku rozmiešame v troške vody.
  4. Zápražku nalejeme ku kapuste a na miernom plameni varíme ďalších 10 minút. Pridáme uvarené zemiaky, obrané a nakrájané mäso (ak ho nezjeme :-))). Pridáme smotanu a dochutíme soľou, korením, eventuálne octom a štipkou cukru.
  5. Úplne za záver do polievky rozklepneme vajcia a necháme bez miešania 3 minúty na miernom plameni prevariť. Ak je údeného vývaru málo, pridáme vriacu vodu.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť