Jablkovo-perníková bábovka

Recept Jablkovo-perníková bábovka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Na 16 porcií:

2 ksjablko
2 šálkypolohrubá múka
50 mlmlieko
1/2 šálky (250 ml)rastlinný olej
1/2 šálkypráškový cukor
2 ksvajce
2 lyžicemed
1 kskypriaci prášok do perníka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Nastrúhame jablká (cca 1 hrnček). Do misky postupne pridávame k jablkám: polohrubú múku, vajce, kypriaci prášok do perníka, cukor, mlieko, olej a med.
  3. Všetky suroviny poriadne zmiešame, cesto je hotové.
  4. Vymastíme si bábovkovú formu olejom a vysypeme detskou krupicou. Cesto dáme do formy.
  5. Formu s cestom dáme do vyhriatej rúry, elektrická na 180 stupňov a pečieme cca 30 až 35 minút.
  6. Po upečení hneď bábovku nevyberáme, necháme ju nejaký čas vo forme vychladnúť, potom ju preklopíme na tanier, alebo mriežku.
  7. Bábovka je výborná aj bez polevy, stačí posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Dorisa

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť