Hrnčeková kulajda

Recept Hrnčeková kulajda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hrnčekové recepty sú populárne hlavne pri sladkých dezertoch, hrnček múky, hrnček cukru, hrnček tohto a hrnček tohto. Nemusíte mať žiadnu váhu a koláčik sa vám podarí. V jednom časopise som našla recept aj na hrnčekovú polievku, Kulajdu, tak som musela vyskúšať. Je fantastická. Hlavne, ja by som mohla jesť celý deň kôpor, je to fantastická bylinka, ktorú buď máte radi, alebo ju neznášate :)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

hrnčekhuby
hrnčekzemiaky
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
na zápražkumaslo
na zápražkumúka
podľa chutikôpor
kurací vývar
1 lyžicaocot
nové korenie
bôbkový list
1/2 hrnčekasmotana
vajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si dva kastróliky. V jednom si uvaríme na kocky nakrájané zemiaky, nové korenie a bôbkový list. V polovici varenia pridáme aj huby.
  2. V druhom si urobíme zápražku, necháme vychladnúť a zalejeme horúcim vývarom.
  3. Premiešame a riadne prevaríme. Potom pridáme zemiaky aj s vodou a hubami. Pridáme nasekaný kôpor, ocot, soľ a korenie. Ešte chvíľku varíme a nakoniec smotanu.
  4. Vypneme, vložíme kúsok masla a podávame so strateným vajíčkom.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť