Zemiaky alla carbonara
Vynikajúca pochúťka ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Rýchla príprava a skvelá chuť!
Pridal: NajLucka, 9.1.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
1 kgzemiaky
1 kscibuľa
150 gslanina
300 mlsmotana
80 gparmezán
1 ksvajce
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa chutinasekaný petržlen
podľa potrebymaslo
- Zemiaky si umyjeme a dáme ich variť do polomäkka. Uvarené olúpeme a pokrájame na plátky.
- Na panvici si speníme maslo, pridáme cibuľu a slaninu a osmažíme.
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú si vymažeme maslom a ukladáme zemiaky. Zemiaky zalejeme pripravenou smotanovou zálievkou, pridáme opraženú slaninu s cibuľou a dáme zapiecť na 200 stupňov prvých 15 minút. Potom teplotu znížime a pečieme, kým nesú zemiaky upečené. Pred koncom posypeme vrch odloženou slaninou a trochou syra a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Brambory alla carbonara.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ziemniaki alla carbonara.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kartoffeln alla carbonara an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Rakott krumpli alla carbonara.
KOMENTÁRE K RECEPTU