NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zemiaky alla carbonara
Zemiaky alla carbonara
Recept Zemiaky alla carbonara
NajLucka NajLucka    ·   9.1.2021

Zemiaky alla carbonara

Vynikajúca pochúťka ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Rýchla príprava a skvelá chuť!

Suroviny
1 kg
zemiaky
1 ks
cibuľa
150 g
slanina
300 ml
smotana
80 g
parmezán
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
nasekaný petržlen
podľa potreby
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky si umyjeme a dáme ich variť do polomäkka. Uvarené olúpeme a pokrájame na plátky.
  2. Smotanu si zmiešame s vajíčkom, syrom. Dochutíme soľou a korením. Slaninu si nakrájame na malé kocky a cibuľu tiež. Asi 2 lyžice slaniny si odložíme bokom, aby sme mohli posypať zemiaky pred koncom.
  3. Na panvici si speníme maslo, pridáme cibuľu a slaninu a osmažíme.
  4. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú si vymažeme maslom a ukladáme zemiaky. Zemiaky zalejeme pripravenou smotanovou zálievkou, pridáme opraženú slaninu s cibuľou a dáme zapiecť na 200 stupňov prvých 15 minút. Potom teplotu znížime a pečieme, kým nesú zemiaky upečené. Pred koncom posypeme vrch odloženou slaninou a trochou syra a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár