Zeleninová polievka s krupicovými knedľami
Konečne polievka zo zeleniny z mojej záhrady. Tá chuť je neporovnateľná ako keď ju pripravím zo zeleniny z obchodu.
Pridal: Kvietok278, 21.9.2020
Kategorie: Zeleninový vývar, Najlepšie polievky, Polievky
SUROVINY
Polievka:
2 lyžicemaslo
1 kscibuľa
5 ksmrkva
4 ksstonkový zeler
hrsťhrášok
3 ksmenší kaleráb
soľ
korenie
voda
Knedle:
6 lyžicedetská krupica
štipkasoľ
1 ksvajce
podľa potrebyvoda
- Na masle orestujeme na štvrtinu prekrojenú cibuľu. Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu, zeler a kaleráb.
- Orestujeme a zalejeme vodou tak, aby zelenina vo vode plávala a necháme variť do mäkka. Pridáme celé korenie, osolíme podľa chuti a pridáme hrášok. Ja hrášok pridávam úplne na záver.
- Z detskej krupice, vajíčka, štipky soli a vody pripravíme husté cesto na knedle. Vody pridávame toľko, aby hmota bola tuhšia a dala sa lyžicou tvarovať do knedlí.
- Knedle hádžeme do polievky a necháme ich variť. Keď vyplávajú na povrch polievky, vypneme a podávame.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky.
KOMENTÁRE K RECEPTU