Zapečené rizoto s lososom

Pridal: sonizna, 20.9.2020
Kategorie: Losos, Rizoto, Ryža, Na slano, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zapečené rizoto s lososom od Sonizny
FOTKA OD VÁS
Pridal: sonizna, 20.9.2020
Kategorie: Losos, Rizoto, Ryža, Na slano, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Ryby a morské plody
SUROVINY
200 glosos
7 gsoľ
7 gmleté korenie
1 lyžicaolivový olej
1 ksšalotka
1 lyžicamaslo
90 gryža na talianske rizoto
250 mlhydinový vývar
5 gpetržlenová vňať
1 ksvajce
75 mlsmotana
75 gparmezán
- Lososa osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na oleji. Záleží to na hrúbke filety, ja som mala lososa hrubého 1 cm a pražila som 4 minúty z každej strany. Potom dáme bokom a necháme trochu vychladnúť.
- V hrnci necháme rozpustiť maslo a krátko na ňom opražíme najemno nakrájanú šalotku. Pridáme ryžu a keď spriehľadní, zalejeme ju naberačkou vývaru. Varíme 20 minút, vývar prilievame vždy, keď sa vyparí.
- Lososa steaky natrháme na menšie časti - kožu a kosti vyhodíme. Potom ho vmiešame do ryže a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Prenesieme to do zapekacej misky.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečené rizoto s lososem.
KOMENTÁRE K RECEPTU