Zapečené rizoto s lososom

Recept Zapečené rizoto s lososom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zapečené rizoto s lososom od Sonizny

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 glosos
7 gsoľ
7 gmleté korenie
1 lyžicaolivový olej
1 ksšalotka
1 lyžicamaslo
90 gryža na talianske rizoto
250 mlhydinový vývar
5 gpetržlenová vňať
1 ksvajce
75 mlsmotana
75 gparmezán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lososa osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na oleji. Záleží to na hrúbke filety, ja som mala lososa hrubého 1 cm a pražila som 4 minúty z každej strany. Potom dáme bokom a necháme trochu vychladnúť.
  2. V hrnci necháme rozpustiť maslo a krátko na ňom opražíme najemno nakrájanú šalotku. Pridáme ryžu a keď spriehľadní, zalejeme ju naberačkou vývaru. Varíme 20 minút, vývar prilievame vždy, keď sa vyparí.
  3. Lososa steaky natrháme na menšie časti - kožu a kosti vyhodíme. Potom ho vmiešame do ryže a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Prenesieme to do zapekacej misky.
  4. Smotanu vyšľaháme s vajcom a prelejeme to cez rizoto. Pečieme 25 minút na 180° C, potom posypeme strúhaným syrom a pečieme ešte 5 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť