Vyprážaná ryža s klobásou a syrom

Pridal: sonizna, 18.9.2020
Kategorie: Ryža, Na slano, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vyprážaná ryža s klobásou a syrom. Autor: sonizna
FOTKA OD VÁS
Pridal: sonizna, 18.9.2020
Kategorie: Ryža, Na slano, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy
SUROVINY
Budeme potrebovať:
400 gryža
1/2 lyžičkysoľ
2 lyžiceolivový olej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
250 gklobása - najlepšie chorizo
1 kspaprika
1/2 lyžičkysladká mletá paprika
100 gsyr (eidam, čedar)
200 ghrášok
- Ryžu si uvaríme domäkka podľa návodu na obale.
- Cibuľu nakrájame na jemno a spolu s roztlačeným cesnakom opražíme na veľkej panvici. Zasypeme mletou paprikou - ja som použila sladkú, pretože som mala pikantnejšiu klobásu, kto má ale rád pikantné jedlá, môže dať pálivú papriku alebo chilli korenie.
- Pridáme klobásu, nakrájanú na polkolieska alebo kolieska a opražíme. Klobásu môžeme voliť podľa chuti - do tohto receptu sa hodí skôr suchá, pikantnejšia klobása. Skvelý je ale tiež variant so šunkovou klobásou - najmä, ak varíme tiež pre deti.
- Pridáme aj papriku nakrájanú na kocky. Farbu papriky nechám na každom, ja som použila červenú papriku.
- Potom vmiešame uvarenú ryžu a hrášok a tak päť minút za stáleho miešania pražíme. Nie je problém použiť mrazený hrášok, v pokrme sa rozmrazí.
- Podávame posypané strúhaným syrom, ktorý volíme podľa chuti - eidam, čedar a ak nemáme výraznú klobásu, môžeme použiť aj nivu.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smažená rýže s klobásou a sýrem.
KOMENTÁRE K RECEPTU