Vyprážaná ryža s klobásou a syrom

Recept Vyprážaná ryža s klobásou a syrom

Pridal: sonizna, 18.9.2020

Kategorie: Ryža, Na slano, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vyprážaná ryža s klobásou a syrom. Autor: sonizna

FOTKA OD VÁS

Pridal: sonizna, 18.9.2020

Kategorie: Ryža, Na slano, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

SUROVINY

Budeme potrebovať:

400 gryža
1/2 lyžičkysoľ
2 lyžiceolivový olej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
250 gklobása - najlepšie chorizo
1 kspaprika
1/2 lyžičkysladká mletá paprika
100 gsyr (eidam, čedar)
200 ghrášok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ryžu si uvaríme domäkka podľa návodu na obale.
  2. Cibuľu nakrájame na jemno a spolu s roztlačeným cesnakom opražíme na veľkej panvici. Zasypeme mletou paprikou - ja som použila sladkú, pretože som mala pikantnejšiu klobásu, kto má ale rád pikantné jedlá, môže dať pálivú papriku alebo chilli korenie.
  3. Pridáme klobásu, nakrájanú na polkolieska alebo kolieska a opražíme. Klobásu môžeme voliť podľa chuti - do tohto receptu sa hodí skôr suchá, pikantnejšia klobása. Skvelý je ale tiež variant so šunkovou klobásou - najmä, ak varíme tiež pre deti.
  4. Pridáme aj papriku nakrájanú na kocky. Farbu papriky nechám na každom, ja som použila červenú papriku.
  5. Potom vmiešame uvarenú ryžu a hrášok a tak päť minút za stáleho miešania pražíme. Nie je problém použiť mrazený hrášok, v pokrme sa rozmrazí.
  6. Podávame posypané strúhaným syrom, ktorý volíme podľa chuti - eidam, čedar a ak nemáme výraznú klobásu, môžeme použiť aj nivu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť