Vianočné šuhajdy - nebíčko v papuľke

Recept Vianočné šuhajdy - nebíčko v papuľke
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Medzi naše tradičné recepty patria šuhajdy. Robievam ich každé Vianoce, zdobím ich lentilkami. Niekto ich nezdobí vôbec, mne tam lentilka proste pasuje, takto si ich pamätám ešte z môjho detstva. To boli tradičné koláčiky u nás, bez pečenia, bez zdĺhavej prípravy, bez vykrajovania a veľmi chutné. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Čokoláda:

150 gčokoláda
125 gstužený tuk (cera, iva, omega)
1-2 lyžicekakao

Plnka:

50 mlsilná káva (espreso)
100 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 gmleté orechy
50 gstužený tuk
podľa chutirum

Ďalej budeme potrebovať:

lentilky
papierové košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cukor zalejeme uvarenou kávou a za stáleho miešania na miernom ohni chvíľu povaríme, pridáme orechy a ešte chvíľku necháme prevariť (na miernom ohni a stále miešame), do horúceho pridáme stužený tuk a miešame, kým sa to nespojí a nakoniec dáme trochu rumu a necháme vychladnúť.
  2. Na miernom ohni rozpustíme stužený tuk, do teplého pridáme čokoládu a 1 lyžicu kakaa (keď sa mi zdá čokoláda málo tmavá, pridám ešte 1 lyžicu kakaa). Miešame, kým sa všetko nespojí (nevariť!). Lyžičkou nalejeme do papierových košíčkov trochu čokolády, necháme chvíľu stuhnúť, každý košíček chytíme do ruky a trochu nakloníme, aby sa čokoláda dostala aj na steny.
  3. Na stuhnutú čokoládu urobíme orechovú plnku a zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť.

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť