NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Šuhajdy Vianočné šuhajdy - nebíčko v papuľke
Vianočné šuhajdy - nebíčko v papuľke
Recept Vianočné šuhajdy - nebíčko v papuľke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   7.10.2020

Vianočné šuhajdy - nebíčko v papuľke

Medzi naše tradičné recepty patria šuhajdy. Robievam ich každé Vianoce, zdobím ich lentilkami. Niekto ich nezdobí vôbec, mne tam lentilka proste pasuje, takto si ich pamätám ešte z môjho detstva. To boli tradičné koláčiky u nás, bez pečenia, bez zdĺhavej prípravy, bez vykrajovania a veľmi chutné. Autor: Triniti

Suroviny

Čokoláda:

150 g
čokoláda
125 g
stužený tuk (cera, iva, omega)
1-2 lyžice
kakao

Plnka:

50 ml
silná káva (espreso)
100 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
100 g
mleté orechy
50 g
stužený tuk
podľa chuti
rum

Ďalej budeme potrebovať:

lentilky
papierové košíčky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cukor zalejeme uvarenou kávou a za stáleho miešania na miernom ohni chvíľu povaríme, pridáme orechy a ešte chvíľku necháme prevariť (na miernom ohni a stále miešame), do horúceho pridáme stužený tuk a miešame, kým sa to nespojí a nakoniec dáme trochu rumu a necháme vychladnúť.
  2. Na miernom ohni rozpustíme stužený tuk, do teplého pridáme čokoládu a 1 lyžicu kakaa (keď sa mi zdá čokoláda málo tmavá, pridám ešte 1 lyžicu kakaa). Miešame, kým sa všetko nespojí (nevariť!). Lyžičkou nalejeme do papierových košíčkov trochu čokolády, necháme chvíľu stuhnúť, každý košíček chytíme do ruky a trochu nakloníme, aby sa čokoláda dostala aj na steny.
  3. Na stuhnutú čokoládu urobíme orechovú plnku a zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár