Tvarohový hrnčekový koláč

Recept Tvarohový hrnčekový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Po odležaní je koláčik ešte lepší a druhý deň ani nehovorím. Avšak je ťažké odložiť pár kúskov aj na druhý deň. Tento náš nedeľný koláčik je už tradícia. Jednoduchý na prípravu a chuťovo fantastický. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

2 ksvajce
1 hrnčekkryštálový cukor
1/2 hrnčekaolej
2 hrnčekyhladká múka
1 hrnčekmlieko
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
3 lyžicekakao

Krém:

700 mlmlieko
2 bal.vanilkový puding
1 hrnčekkryštálový cukor
500 gjemný tvaroh
3 lyžicerum
125 gmaslo

Poleva:

2 bal.kyslá smotana
1 bal.čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny, pridáme olej a mlieko. Na záver pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Takto pripravené cesto rozdelíme na 2 časti v pomere 1:2.
  2. Väčšiu časť nalejeme do vyššieho plechu, ktorý sme vyložili papierom a menšia časť zafarbíme kakaom.
  3. Kakaové cesto cik cak navrstvíme na svetlé a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, natrieme krém a na krém dáme polevu. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Krém:
    Klasickým spôsobom uvaríme puding. Puding necháme mierne vychladnúť, pridáme tvarohy a maslo izbovej teploty, ochutíme podľa chuti rumom a mixérom vyšľaháme hladký krém.
  5. Poleva:
    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Do kyslej smotany postupne pridávame mierne vychladnutú čokoládu a premiešame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť