NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Tvarohový hrnčekový koláč
Tvarohový hrnčekový koláč
Recept Tvarohový hrnčekový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   3.2.2021

Tvarohový hrnčekový koláč

Po odležaní je koláčik ešte lepší a druhý deň ani nehovorím. Avšak je ťažké odložiť pár kúskov aj na druhý deň. Tento náš nedeľný koláčik je už tradícia. Jednoduchý na prípravu a chuťovo fantastický. Autor: Triniti

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 ks
vajce
1 hrnček
kryštálový cukor
1/2 hrnčeka
olej
2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
mlieko
1 bal.
vanilkový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
3 lyžice
kakao

Krém:

700 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
1 hrnček
kryštálový cukor
500 g
jemný tvaroh
3 lyžice
rum
125 g
maslo

Poleva:

2 bal.
kyslá smotana
1 bal.
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny, pridáme olej a mlieko. Na záver pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Takto pripravené cesto rozdelíme na 2 časti v pomere 1:2.
  2. Väčšiu časť nalejeme do vyššieho plechu, ktorý sme vyložili papierom a menšia časť zafarbíme kakaom.
  3. Kakaové cesto cik cak navrstvíme na svetlé a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, natrieme krém a na krém dáme polevu. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Krém:
    Klasickým spôsobom uvaríme puding. Puding necháme mierne vychladnúť, pridáme tvarohy a maslo izbovej teploty, ochutíme podľa chuti rumom a mixérom vyšľaháme hladký krém.
  5. Poleva:
    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Do kyslej smotany postupne pridávame mierne vychladnutú čokoládu a premiešame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár