Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíru

Recept Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíru
FOTKA OD VÁS
Recept Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíruRecept Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíruRecept Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíru
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kefír ako základ cesta na prípravu šiškiek. Mňam! Zvykla som pridávať aj obyčajné mlieko namiesto kefíru, ale nie je to ono. Kefír je predsa len kefír a netreba ho zamieňať. Niekedy originálne recepty sú najlepšie. Určite vyskúšajte. Nebojte sa toho vyprážania, niekedy si musíme dopriať aj takéto kalorickejšie jedlá. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Recept Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíruRecept Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíruRecept Šišky bez kysnutia, pripravené z kefíru

SUROVINY

2,5 hrnčekahladká múka
250 mlkefír
5 lyžíckryštálový cukor
1 ksvajce
3 lyžiceolej
1/2 lyžičkyjedlá sóda
štipkasoľ
na vyprážanieolej
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kefír nalejeme do misky, pridáme vajíčko, soľ a cukor. Premiešame, pridáme sódu a 3 lyžice oleja. Postupne pridávame preosiatu múku a spracujeme cesto.
  2. Pružné cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 25 minút stáť. Potom ho rozdelíme na menšie časti a rozvaľkáme na plát hrubý cca 1 cm. Pomocou pohára vykrojíme kolieska, pomocou viečka od fľaše urobíme dierku do stredu a šišky ukladáme do rozpáleného oleja a smažíme z oboch strán do zlata.
  3. Vysmažené ukladáme na papierový obrúsok a posypeme ich práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť