Roláda alá tiramisu

Recept Roláda alá tiramisu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rozkvitnutú čerešňu nie je možné nájsť, slniečko sa tiež niekam schovalo, tak si radšej dáme kávičku. A táto pochúťka sa k nej náááramne hodí... Ak máte radi kávu, tak vám určite odporúčam. Je to jednoduché, rýchlo pripravené, akurát to tuhnutie v chladničke, aby sa roláda dala pekne krájať, ale tak vydržíme, aby nám aj oči jedli. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
štipkasoľ
6 lyžícpráškový cukor
3 lyžicepolohrubá múka
1 lyžicaSolamyl
1/2 bal.prášok do pečiva

A mimo to:

1 balíčekdlhé cukrárske piškóty
1 hrnček (cca 150ml)silná káva
1 veľký panákAmaretto
3 kelímky (spolu 600g)nátierkové maslo bez príchuti
2 kelímky (spolu 380g)kyslá smotana
3 lyžicepráškový cukor
1 bal.instantná šľahačka
150 mlmlieko
na posypanieGranko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom prišľaháme práškový cukor a po jednom aj žĺtky a potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. Natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 10 minút. Necháme na plechu úplne vychladnúť (nemotáme, nevyklápame).
  2. Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu.
  3. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky.
  4. Dáme vychladiť do chladničky, najlepšie cez noc, aby sa pekne rozležala.
  5. Krém: Iba vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom nátierkové maslo s kyslou smotanou a s cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť