Ríbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičky

Ríbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičky

Pridal: Mineralka, 23.9.2020

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Ríbezle

FOTKA OD VÁS
Ríbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičkyRíbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najjednoduchšia bublanina na svete. Milujem tento recept, je ešte od mojej babičky a ovocie obmieňam. Teraz som použila ríbezle, trebalo ovocie spotrebovať, škoda bolo vyhodiť. Domáce, sladko kyslé a bolo toho plno. Najskôr som robila džem a trochu som odložila aj na túto bublaninu, ktorá sa doslova rozplýva na jazyku. Niekedy ju robievam s jahodami, ale s ríbezľami je top. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Ríbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičkyRíbezľová bublanina - najjednoduchší recept od babičky

Pridal: Mineralka, 23.9.2020

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Ríbezle

SUROVINY

3 hrnčekypolohrubá múka
1,5 hrnčekakryštálový cukor
2 dclolej
3 ksvajce
2,5-3 dclmlieko
1 ksprášok do pečiva
ríbezle alebo iné ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Polohrubú múku, kryštálový cukor a olej zamiešame a odoberieme za hrnček zmesi bokom.
  2. Do zvyšku pridáme 3 celé vajíčka, mlieko a prášok do pečiva. Poriadne zamiešame, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré vylejeme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
  3. Poukladáme umyté ríbezle a nakoniec posypeme posýpkou - zmesou, ktorú sme si odobrali na začiatku do hrnčeka.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu, ale sledujeme, každá rúra pečie inak.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
12.8.2020, ivka4k odpovedať10

Z nabízených receptů na bublaninu se mi líbil tenhle, opravdu dobrá !! Místo oleje jsem dala rozpuštěné máslo a přidala vanilkový ( ne vanilinový !) prášek a trochu rumu ... eňoňuňo !!!!

17.8.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

díky :)

6.7.2020, Tylík odpovedať10

Lepší bublaninu jsem nejedla, těsto je krásně nadýchané, úplně se rozplývá

Bublanina je super, dala jsem ale hrubou a polohrubou mouku

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť