NajRecept.sk Koláče, keksíky, sušienky Rakvičkové košíčky s parížskou šľahačkou
Rakvičkové košíčky s parížskou šľahačkou
Recept Rakvičkové košíčky s parížskou šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Haanka    ·   14.10.2020

Rakvičkové košíčky s parížskou šľahačkou

Zostali vám žĺtky? Rakvičky sú tou správnou voľbou :) S parížskym krémom z ľadových gaštanov .... Mňam!

Suroviny
4 ks
žĺtok
150 g
práškový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
pár kvapiek
citrónová šťava
na vymastenie formičiek
olej

Parížska šľahačka:

500 ml
smotana na šľahanie
4 tyčinky
ľadové gaštany
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr poriadne vymažeme formičky olejom.
  2. Potom vyšľaháme všetko dohromady do hustej bielej peny, musí zväčšiť objem.
  3. Zdobiacim sáčkom striekame cesto do formičiek len do polovice. Do rozohriatej rúry na 150 dáme plech s formičkama a pečieme kým cesto nevybehne, potom stlmíme na 90 stupňov a pečieme kým nie sú tmavšie okraje a jednu na skúšku vyberieme.
  4. Ide to vybrať krásne len nechtom.
  5. Parížska šľahačka: Deň vopred si uvaríme 500 ml šľahačky so štyrmi tyčinkami ľadových gaštanov. Po vychladnutí dáme do chladničky a ráno vyšľaháme do tuha.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár