Rakvičkové košíčky s parížskou šľahačkou

Recept Rakvičkové košíčky s parížskou šľahačkou

Pridal: Haanka, 14.10.2020

Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zostali vám žĺtky? Rakvičky sú tou správnou voľbou :) S parížskym krémom z ľadových gaštanov .... Mňam!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Haanka, 14.10.2020

Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky, Chuťovky

SUROVINY

4 ksžĺtok
150 gpráškový cukor
1 lyžičkavanilkový cukor
pár kvapiekcitrónová šťava
na vymastenie formičiekolej

Parížska šľahačka:

500 mlsmotana na šľahanie
4 tyčinkyľadové gaštany

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr poriadne vymažeme formičky olejom.
  2. Potom vyšľaháme všetko dohromady do hustej bielej peny, musí zväčšiť objem.
  3. Zdobiacim sáčkom striekame cesto do formičiek len do polovice. Do rozohriatej rúry na 150 dáme plech s formičkama a pečieme kým cesto nevybehne, potom stlmíme na 90 stupňov a pečieme kým nie sú tmavšie okraje a jednu na skúšku vyberieme.
  4. Ide to vybrať krásne len nechtom.
  5. Parížska šľahačka: Deň vopred si uvaríme 500 ml šľahačky so štyrmi tyčinkami ľadových gaštanov. Po vychladnutí dáme do chladničky a ráno vyšľaháme do tuha.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť