Rakvičkové košíčky s parížskou šľahačkou

Pridal: Haanka, 14.10.2020
Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zostali vám žĺtky? Rakvičky sú tou správnou voľbou :) S parížskym krémom z ľadových gaštanov .... Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: Haanka, 14.10.2020
Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky, Chuťovky
SUROVINY
4 ksžĺtok
150 gpráškový cukor
1 lyžičkavanilkový cukor
pár kvapiekcitrónová šťava
na vymastenie formičiekolej
Parížska šľahačka:
500 mlsmotana na šľahanie
4 tyčinkyľadové gaštany
- Najskôr poriadne vymažeme formičky olejom.
- Potom vyšľaháme všetko dohromady do hustej bielej peny, musí zväčšiť objem.
- Zdobiacim sáčkom striekame cesto do formičiek len do polovice. Do rozohriatej rúry na 150 dáme plech s formičkama a pečieme kým cesto nevybehne, potom stlmíme na 90 stupňov a pečieme kým nie sú tmavšie okraje a jednu na skúšku vyberieme.
- Ide to vybrať krásne len nechtom.
- Parížska šľahačka: Deň vopred si uvaríme 500 ml šľahačky so štyrmi tyčinkami ľadových gaštanov. Po vychladnutí dáme do chladničky a ráno vyšľaháme do tuha.
Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tartaletki z paryską bitą śmietaną.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tésztakosárkák csokoládés tejszínhabbal.
KOMENTÁRE K RECEPTU