Pradávný recept na chutný podplamenník so slaninou a cibuľou

Pradávný recept na chutný podplamenník so slaninou a cibuľou

Pridal: Mineralka, 5.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Slaný koláč, ktorý po ochutnaní zaradíte medzi favoritov slaných koláčov. So slaninou, cibuľou a zemiakmi v ceste. Originálny recept na tradičné zemiakové kysnuté cesto, ktoré je veľmi jemné a chutné aj samotné, bez akýchkoľvek surovín navrchu. S kyslou smotanou a slaninou to je neurveriteľná dobrota. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 5.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

500 ghladká múka
150 mlteplé mlieko
1 lyžičkukryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
1 ksvajce
3 lyžiceolej
1/2 kockydroždie
2 ksuvarený zemiak
350 gkyslá smotana
200 gúdená slanina
2 ksčervená cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasicky pripravíme kvások. V teplom mlieku rozpustíme lyžičku cukru, pridáme droždie a necháme 15 minút stáť.
  2. Ostatné suroviny okrem kyslej smotany, slaniny a cibule zmiešame v miske, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Uverené zemiaky je najlepšie nastrúhať na strúhadle, lepšie sa vám zapracujú do cesta.
  3. Vypracované cesto necháme kysnúť jednu hodinu a po vykysnutí ho vytvarujeme do vyššieho plechu. Plech sme vymastili tukom.
  4. Potrieme kyslou smotanou, posypeme cibuľou a nakrájanou slaninou a dáme piecť.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť