Osviežujúca jahodová torta bez pečenia

Recept Osviežujúca jahodová torta bez pečenia

Pridal: adanecka11, 4.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Jahody, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pôvodne bola táto torta s kivi, ale ja som použila jahody a bola fantastická. Autor: Adanecka

FOTKA OD VÁS

Pridal: adanecka11, 4.4.2021

Kategorie: Torty, Sladké torty, Jahody, Podľa ovocia

SUROVINY

Základ:

200 gBeBe sušienky
100 gmaslo

Biely krém:

400 gsmotanový syr
350 mlsmotana na šľahanie
150 gpráškový cukor
2 bal.vanilkový cukor
1 lyžicacitrónová šťava
10 gželatína v prášku

Jahodová vrstva:

1 kgjahody
200 gpráškový cukor
20 gželatína v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm a vyložíme ju papierom. Navrstvíme sušienky a pekne uhladíme.
  2. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Do smotanového syra pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a premiešame. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušienkový základ.
  3. Pripravíme si menšiu misku, ktorú zvonku obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme ju do stredu smotanovej plnky. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Po 2 hodinách vyberieme misku tak, aby fólia zostala na kréme. Až potom opatrne odstránime fóliu.%1
  4. Jahody očistíme a pomocou mixéra rozmixujeme na kašu. Pridáme cukor a dáme na mierny oheň. Ohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a pridáme ju do jahodovej hmoty a premiešame. Necháme celú hmotu mierne vychladnúť a následne ju opatrne vlejeme na biely krém. Necháme v chladničke odstáť celú noc a druhý deň podávame. Dobrú chuť!

Môj blog:: Aďkine overené recepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť