NajRecept.sk Torty Sladké torty Osviežujúca jahodová torta bez pečenia
Osviežujúca jahodová torta bez pečenia
Recept Osviežujúca jahodová torta bez pečenia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adanecka11    ·   4.4.2021

Osviežujúca jahodová torta bez pečenia

Pôvodne bola táto torta s kivi, ale ja som použila jahody a bola fantastická. Autor: Adanecka

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Základ:

200 g
BeBe sušienky
100 g
maslo

Biely krém:

400 g
smotanový syr
350 ml
smotana na šľahanie
150 g
práškový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
citrónová šťava
10 g
želatína v prášku

Jahodová vrstva:

1 kg
jahody
200 g
práškový cukor
20 g
želatína v prášku
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm a vyložíme ju papierom. Navrstvíme sušienky a pekne uhladíme.
  2. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom do peny. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Do smotanového syra pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a premiešame. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušienkový základ.
  3. Pripravíme si menšiu misku, ktorú zvonku obalíme potravinárskou fóliou a vtlačíme ju do stredu smotanovej plnky. Odložíme do chladničky na 2 hodiny. Po 2 hodinách vyberieme misku tak, aby fólia zostala na kréme. Až potom opatrne odstránime fóliu.%1
  4. Jahody očistíme a pomocou mixéra rozmixujeme na kašu. Pridáme cukor a dáme na mierny oheň. Ohrejeme, kým sa cukor nerozpustí. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a pridáme ju do jahodovej hmoty a premiešame. Necháme celú hmotu mierne vychladnúť a následne ju opatrne vlejeme na biely krém. Necháme v chladničke odstáť celú noc a druhý deň podávame. Dobrú chuť!

Môj blog:: Aďkine overené recepty

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Klar98    ·   22.6.2021   ·   Odpovedať   ·  

Recept jsem dělala přesně podle postupu, bohužel dort neztuhl ani po 17 hodinách.

NejLucka NejLucka    ·   4.7.2021   ·   Odpovedať   ·  

možná jste použili jinou želatinu. Třeba postupovat podle návodu na obalu.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov