Originálne pletená syrová pizza zo špaldovej celozrnnej múky

Recept Originálne pletená syrová pizza zo špaldovej celozrnnej múky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastické jedlo, ktoré sa hodí na všetky rodinné oslavy alebo na novoročnú párty. Určite vyskúšajte. Ak nemáte čas, použite namiesto kysnutého cesta lístkové. Autor: Lukáš

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 gšpaldová celozrnná múka
11 gsušené droždie
4 lyžičkysoľ
2 lyžiceolej
1 strúčikcesnak
400 mlvoda
1 ksvajce
150 gnakrájané lúpané paradajky
200 gsyr
podľa chutioregano

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky pridáme múku, droždie, 3 lyžičky soli, olej, vodu a cesnak. Suroviny vymiešame a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť (cca 2 hodiny).
  2. Pripravíme omáčku. Zmiešame lúpané paradajky, 1 lyžičku soli a oregano podľa chuti.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.
  4. Pripravíme plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý potrieme troškou oleja.
  5. Rozvaľkáme prvú časť cesta (hrúbka 0,5 cm / Ø 30 cm) a preložíme na plech. Na cesto vyznačíme kruh Ø 27cm. Použite tortovú formu alebo napr. tanier. Vyznačenú časť potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme 100 g nastrúhaného syra.
  6. Rovnako rozvaľkáme aj druhé cesto a položíme - prikryjeme prvé cesto na plechu. Znovu označíme Ø 27 cm, potrieme omáčkou, posypeme zvyšným syrom a prikryjeme posledným rozvaľkaným cestom.
  7. Navrch položíme formu a odstránime zvyšné cesto. Formu vyberieme a do stredu cesta položíme formu Ø 5 cm. Cesto rozrežeme na 12 rovakých časti.
  8. Každú časť (trojuholník) zatočíme 2x. Jeden trojuholník vľavo, druhý vpravo, ďalší vľavo a zasa vpravo. Takto pokračujeme do konca.
  9. Formu zo stredu vyberieme a celú pizzu potrieme vajíčkom. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C 15-18 minút.

Zdroj: Youtube

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť