NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečená tvarohovo-pudingová torta s jahodami a želé
Nepečená tvarohovo-pudingová torta s jahodami a želé
Recept Nepečená tvarohovo-pudingová torta s jahodami a želé
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   24.9.2020

Nepečená tvarohovo-pudingová torta s jahodami a želé

Fantastický dezert, ktorý máte pripravený aj bez pečenia. Základ je tvaroh, piškóty, jahody a, samozrejme, na vrchu nesmie chýbať želatína. Vyzerá fantasticky, chutí ešte lepšie, tak čo viac si môžeme priať. Určite vyskúšajte, hodí sa aj na oslavy narodenín alebo na iné párty. Už som ho robila viackrát aj s iným ovocím, napríklad je fantastický s kivi, ale na vrch už použite nie červené želé, ale zelené :) Záleží na farbe ovocia. Autor: Triniti

Suroviny
500 g
jemný tvaroh
2 bal.
vanilkový cukor
60 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový puding bez varenia
200 ml
mlieko
110 g
detské piškóty
1 bal.
jahoda
250 ml
smotana na šľahanie
1 bal.
jahodové želé
500 ml
voda
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si želé. Privedieme do varu 500 ml vody, odstavíme, pridáme balíček želé spolu s cukrom podľa chuti a necháme rozpustiť. Necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladnuté lejeme na povrch torty. Treba si odsledovať potom, koľko času máme na prípravu základnej časti torty.
  2. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme aj balíček vanilkového pudingu bez varenia a postupne prilievame za stáleho šľahania mlieka. Ak vám to hustne skôr, nemusíte pridávať až toľko mlieka, bude stačiť aj 160-180 ml. Do takto vyšľahanej hmoty pridáme už vyšľahanú šľahačku a už len vareškou premiešame.
  3. Na dno formy naukladáme piškóty, navrstvíme krém, poukladáme nakrájané jahody, znova piškóty a takto postupujeme, kým neminieme všetko. Na vrch poukladáme ešte na polovicu prekrojené jahody a tie zalejeme mierne vychladnutým želé. Odložíme do chladničky poriadne stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár