Nepečená tvarohovo-pudingová torta s jahodami a želé

Recept Nepečená tvarohovo-pudingová torta s jahodami a želé
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastický dezert, ktorý máte pripravený aj bez pečenia. Základ je tvaroh, piškóty, jahody a, samozrejme, na vrchu nesmie chýbať želatína. Vyzerá fantasticky, chutí ešte lepšie, tak čo viac si môžeme priať. Určite vyskúšajte, hodí sa aj na oslavy narodenín alebo na iné párty. Už som ho robila viackrát aj s iným ovocím, napríklad je fantastický s kivi, ale na vrch už použite nie červené želé, ale zelené :) Záleží na farbe ovocia. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 gjemný tvaroh
2 bal.vanilkový cukor
60 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový puding bez varenia
200 mlmlieko
110 gdetské piškóty
1 bal.jahoda
250 mlsmotana na šľahanie
1 bal.jahodové želé
500 mlvoda
podľa chuticukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si želé. Privedieme do varu 500 ml vody, odstavíme, pridáme balíček želé spolu s cukrom podľa chuti a necháme rozpustiť. Necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladnuté lejeme na povrch torty. Treba si odsledovať potom, koľko času máme na prípravu základnej časti torty.
  2. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme aj balíček vanilkového pudingu bez varenia a postupne prilievame za stáleho šľahania mlieka. Ak vám to hustne skôr, nemusíte pridávať až toľko mlieka, bude stačiť aj 160-180 ml. Do takto vyšľahanej hmoty pridáme už vyšľahanú šľahačku a už len vareškou premiešame.
  3. Na dno formy naukladáme piškóty, navrstvíme krém, poukladáme nakrájané jahody, znova piškóty a takto postupujeme, kým neminieme všetko. Na vrch poukladáme ešte na polovicu prekrojené jahody a tie zalejeme mierne vychladnutým želé. Odložíme do chladničky poriadne stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť