Najlepší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia

Recept Najlepší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia

Pridal: NajLucka, 3.4.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pripravte si chutný karfiol bez smaženia v chutnom chrumkavom cestíčku zo syra a strúhanky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 3.4.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

1 ks (menší)karfiol
2/3 hrnčekastrúhanka
1/2 lžičky (alebo čerstvý prelisovaný cesnak)cesnakový prášok
1 lyžičkamletá červená paprika
2 ksvajce
1/2 hrnčekanastrúhaný syr
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa potrebyrastlinný olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol umyjeme, rozdelíme na menšie ružičky, ktoré uvaríme v osolenej vode po dobu 4-5 minút. Uvarené ružičky scedíme a ihneď opláchneme pod tečúcou studenou vodou.
  2. Vo väčšej miske zmiešame najemno nastrúhaný syr, strúhanku, soľ, čierne korenie, cesnak, mletú papriku a v druhej miske poriadne rozšľaháme vajíčka.
  3. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, jemne ho potrieme rastlinný olejom.
  4. Ružičky karfiolu najskôr obalíme vo vajíčku a potom v zmesi syra a strúhanky. Poukladáme na papier a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť