Medový krémeš

Pridal: Marta Mlyn, 11.3.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento koláčik je už takou klasikou u nás doma na sviatky alebo na oslavy, ak niekto oslavuje narodeniny alebo sviatok. No čo môže byť lepšie ako tento koláčik? Jednoznačne nič, ale ešte by sa dal počítať aj punčový, ale tento je o trochu lepší. Dve medové cestá, vnútri chutný vanilkový krém a vrch bohato posypaný práškovým cukrom. Už len počkať, kým trochu postojí, aby medové pláty zmäkli a je hotovo. Autor: Marta M.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 11.3.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Cesto:
300 ghladká múka
50 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 lyžičkujedlá sóda
1 lyžicamed
2 ksvajce
Náplň:
1 lmlieko
3 lyžicehrubá múka
2 bal.Zlatý klas alebo vanilkový puding
1 bal.vanilkový cukor
150 gpráškový cukor
250 gmaslo
- Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na pracovnej doske.
- Pláty upečieme na opačnej strane plechu pri teplote 180 stupňov dozlatista. Pečenie netrvá dlho, tak si rúru sledujte, aby vám pláty nestvrdli.
- Zo surovín na krém uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Po vychladnutí mixérom vyšľaháme spolu s maslom do hladkého krému.
- Krém nanesieme na upečený plát cesta, zakryjeme ho druhým plátom a necháme v chladničke stáť minimálne cez noc.
- Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Medový krémeš.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Miodownik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Honig-Cremeschnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mézes krémes.
KOMENTÁRE K RECEPTU