NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Medový krémeš
Medový krémeš
Recept Medový krémeš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   11.3.2021

Medový krémeš

Tento koláčik je už takou klasikou u nás doma na sviatky alebo na oslavy, ak niekto oslavuje narodeniny alebo sviatok. No čo môže byť lepšie ako tento koláčik? Jednoznačne nič, ale ešte by sa dal počítať aj punčový, ale tento je o trochu lepší. Dve medové cestá, vnútri chutný vanilkový krém a vrch bohato posypaný práškovým cukrom. Už len počkať, kým trochu postojí, aby medové pláty zmäkli a je hotovo. Autor: Marta M.

Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
50 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 lyžičku
jedlá sóda
1 lyžica
med
2 ks
vajce

Náplň:

1 l
mlieko
3 lyžice
hrubá múka
2 bal.
Zlatý klas alebo vanilkový puding
1 bal.
vanilkový cukor
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na pracovnej doske.
  2. Pláty upečieme na opačnej strane plechu pri teplote 180 stupňov dozlatista. Pečenie netrvá dlho, tak si rúru sledujte, aby vám pláty nestvrdli.
  3. Zo surovín na krém uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Po vychladnutí mixérom vyšľaháme spolu s maslom do hladkého krému.
  4. Krém nanesieme na upečený plát cesta, zakryjeme ho druhým plátom a necháme v chladničke stáť minimálne cez noc.
  5. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár