Maková bábovka

Recept Maková bábovka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jemná a nadýchaná maková bábovka. Posypeme práškovým cukrom, čokoládou alebo kakaom. Autor: Honzík Drew Čubr

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

2 ksvajce
3 hrnčekypolohrubá múka
2 hrnčekykryštálový cukor
0,5 hrnčekaolej
podľa potrebymlieko
1 hrnčekmletý mak
1 bal.prášok do pečiva

Na ozdobu:

podľa chutišľahačka
podľa chutičokoláda
podľa chutipráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Polohrubú múku, práškový cukor a kypriaci prášok do pečiva preosejeme do misy. Vajcia, olej, mlieko, mletý mak dobre premiešame s preosiatymi surovinami. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
  2. Bábovku pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C do zlatista. Kontrolujeme vpichnutím špajdlou, či je bábovka upečená. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a potom jemne vyklopíme.
  3. Makovú bábovku ozdobíme čokoládovou polevou alebo práškovým cukrom, alebo čímkoľvek, čím chcete .. Nakrájame a podávame. Dobrú chuť! :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť