NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   24.1.2022

Lotus cheesecake

Tiež milujete lotus keksíky, ktoré dostanete v kaviarni ku káve? Dnes sú už bežne dostupné v obchodoch a podobne aj nátierka v rovnakej príchuti. Ak máte radi túto karamelovú chuť a lotus sušienky, určite si pripravte lotusový cheesecake. Spojenie tejto "sladkosti" a cheesecake koláčika, tvoria dokonalú kombináciu.

35 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Sušienkový základ:

200 g
lotus sušienky
80 g
maslo

Krém:

500 g
jemný tvaroh
250 g /nátierkové maslo - cream cheese/
mascarpone
200 g
kyslá smotana
75 g
lotus nátierka
2 ks
vajce
2 lyžice
hladká múka
cca 50 g (prípadne dajte podľa chuti)
práškový cukor

Poleva:

150 g
lotus nátierka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Zmes vysypeme na dno okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie (len dno formy). Rovnomerne zmes utlačíme po dne formy a dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 5 minút.
  2. Tvaroh, mascarpone a kyslú smotanu krátko vyšľaháme ručným mixérom. Pridáme vajíčka a nátierku a opäť prešľaháme. Nakoniec pridáme múku a cukor a znovu prešľaháme, prípadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov cca 50 minút. Počas pečenie dávam na spodok rúry plech s vodou.
  4. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho vyberieme.
  5. Polevu pripravíme roztopením lotus nátierky v hrnci na miernom plameni. Vylejeme ju na vychladnutý cheesecake.
  6. Takto pripravený koláč odložíme do chladničky, ideálne na noc.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov