Lotus cheesecake

Recept Lotus cheesecake
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tiež milujete lotus keksíky, ktoré dostanete v kaviarni ku káve? Dnes sú už bežne dostupné v obchodoch a podobne aj nátierka v rovnakej príchuti. Ak máte radi túto karamelovú chuť a lotus sušienky, určite si pripravte lotusový cheesecake. Spojenie tejto "sladkosti" a cheesecake koláčika, tvoria dokonalú kombináciu.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sušienkový základ:

200 glotus sušienky
80 gmaslo

Krém:

500 gjemný tvaroh
250 g /nátierkové maslo - cream cheese/mascarpone
200 gkyslá smotana
75 glotus nátierka
2 ksvajce
2 lyžicehladká múka
cca 50 g (prípadne dajte podľa chuti)práškový cukor

Poleva:

150 glotus nátierka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Zmes vysypeme na dno okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie (len dno formy). Rovnomerne zmes utlačíme po dne formy a dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 5 minút.
  2. Tvaroh, mascarpone a kyslú smotanu krátko vyšľaháme ručným mixérom. Pridáme vajíčka a nátierku a opäť prešľaháme. Nakoniec pridáme múku a cukor a znovu prešľaháme, prípadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov cca 50 minút. Počas pečenie dávam na spodok rúry plech s vodou.
  4. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho vyberieme.
  5. Polevu pripravíme roztopením lotus nátierky v hrnci na miernom plameni. Vylejeme ju na vychladnutý cheesecake.
  6. Takto pripravený koláč odložíme do chladničky, ideálne na noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť