Likérové špičky - fotopostup

Pridal: Karambola, 15.9.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jeden z najlepších dezertov! Aspoň to tvrdí môj otec, ktorý sa špičiek nevie nabažiť :) Máte radi? Autor: Karambola
FOTKA OD VÁS
Pridal: Karambola, 15.9.2020
Kategorie: Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty, Dezerty
SUROVINY
70 gkryštálový cukor
20 gZlatý klas alebo vanilkový puding
10 gkakao
100 mlvoda
50 gčokoláda na varenie
100 g100% tuk
15 kspiškóty
vaječný koňak
na zahusteniesušené mlieko
na obaleniečokoládová poleva
- Puding alebo zlatý klas, kakao, cukor a vodu zmiešame v menšom hrnci. Dáme na mierny oheň a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú odstavíme a ihneď pridáme na kúsky nalámanú čokoládu (50 g). Miešaním ju rozpustíme. Dávame pozor, aby sa hmota nepripálila - varíme cca iba 4 minúty. Necháme úplne vychladnúť. (Môžete si hmotu pripraviť aj večer a pracovať s ňou na druhý deň. Ja som hmotu varila ráno a popoludní som už robila špičky)
- Stužený tuk vyšľaháme, pridáme čokoládovú hmotu a mixérom dôkladne vyšľaháme hladký krém. Hmotu dáme na chvíľu do chladničky, preložíme ju do vrecka. Špičku dáme do vrecka tak, aby dierka, ktorá je na špičke, bola von a nie vo vnútri sáčka. Pokiaľ bude vo vnútri, nebude sa vám dať vytlačiť krém, preto si to odsledujte.
- Dbajte na to, aby ste mali hmotu poriadne vyšľahanú, aby bola bez hrudiek, pretože pri striekaní sa vám to potom oplatí.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Likérové špičky - fotopostup.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tojáslikőrös csúcsok - Fotókkal.
KOMENTÁRE K RECEPTU