Likérové špičky - fotopostup

Recept Likérové špičky - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jeden z najlepších dezertov! Aspoň to tvrdí môj otec, ktorý sa špičiek nevie nabažiť :) Máte radi? Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

70 gkryštálový cukor
20 gZlatý klas alebo vanilkový puding
10 gkakao
100 mlvoda
50 gčokoláda na varenie
100 g100% tuk
15 kspiškóty
vaječný koňak
na zahusteniesušené mlieko
na obaleniečokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kúpila som si v špecializovanom cukrárskom obchode špeciálny nástavec na likérové špičky, tak som musela vyskúšať, keď to už každý tak chváli. A hlavne môj otec, ktorý ich miluje a nechce sa s nimi podeliť: D
  2. Puding alebo zlatý klas, kakao, cukor a vodu zmiešame v menšom hrnci. Dáme na mierny oheň a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú odstavíme a ihneď pridáme na kúsky nalámanú čokoládu (50 g). Miešaním ju rozpustíme. Dávame pozor, aby sa hmota nepripálila - varíme cca iba 4 minúty. Necháme úplne vychladnúť. (Môžete si hmotu pripraviť aj večer a pracovať s ňou na druhý deň. Ja som hmotu varila ráno a popoludní som už robila špičky)
  3. Stužený tuk vyšľaháme, pridáme čokoládovú hmotu a mixérom dôkladne vyšľaháme hladký krém. Hmotu dáme na chvíľu do chladničky, preložíme ju do vrecka. Špičku dáme do vrecka tak, aby dierka, ktorá je na špičke, bola von a nie vo vnútri sáčka. Pokiaľ bude vo vnútri, nebude sa vám dať vytlačiť krém, preto si to odsledujte.
  4. Dbajte na to, aby ste mali hmotu poriadne vyšľahanú, aby bola bez hrudiek, pretože pri striekaní sa vám to potom oplatí.
  5. Vychladnutý krém sáčkom so špeciálnou špičkou striekame na piškóty (trochu krému si nechajte aj na koniec, kde ho budete potrebovať na uzavretie), ktoré sme potreli čokoládou, aby po naplnení likérom nenasiakli.
  6. Likérová hmota:
    Likér som zahusťovala sušeným mliekom - gramáž mlieka si odsledujte, nedá sa to presne napísať, záleží na hustote samotného vaječného likéru.
  7. Likérom naplníme špičky a vrch uzavrieme ozdobnou špičkou.
  8. Likérové špičky dáme do chladničky poriadne stuhnúť a až tak ich máčame v rozpustenej čokoládovej poleve. Nezabúdajte, že krém musí byť dostatočne vychladený, aby ste s ním vedeli pracovať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť