Likérové špičky - fotopostup

Pridal: Karambola, 15.9.2020
Kategorie: Dezerty, Vianočné pečivo, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jeden z najlepších dezertov! Aspoň to tvrdí môj otec, ktorý sa špičiek nevie nabažiť :) Máte radi? Autor: Karambola
FOTKA OD VÁS
Pridal: Karambola, 15.9.2020
Kategorie: Dezerty, Vianočné pečivo, Koláče, keksíky, sušienky, Nepečené dezerty
SUROVINY
70 gkryštálový cukor
20 gZlatý klas alebo vanilkový puding
10 gkakao
100 mlvoda
50 gčokoláda na varenie
100 g100% tuk
15 kspiškóty
vaječný koňak
na zahusteniesušené mlieko
na obaleniečokoládová poleva
- Puding alebo zlatý klas, kakao, cukor a vodu zmiešame v menšom hrnci. Dáme na mierny oheň a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú odstavíme a ihneď pridáme na kúsky nalámanú čokoládu (50 g). Miešaním ju rozpustíme. Dávame pozor, aby sa hmota nepripálila - varíme cca iba 4 minúty. Necháme úplne vychladnúť. (Môžete si hmotu pripraviť aj večer a pracovať s ňou na druhý deň. Ja som hmotu varila ráno a popoludní som už robila špičky)
- Stužený tuk vyšľaháme, pridáme čokoládovú hmotu a mixérom dôkladne vyšľaháme hladký krém. Hmotu dáme na chvíľu do chladničky, preložíme ju do vrecka. Špičku dáme do vrecka tak, aby dierka, ktorá je na špičke, bola von a nie vo vnútri sáčka. Pokiaľ bude vo vnútri, nebude sa vám dať vytlačiť krém, preto si to odsledujte.
- Dbajte na to, aby ste mali hmotu poriadne vyšľahanú, aby bola bez hrudiek, pretože pri striekaní sa vám to potom oplatí.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Likérové špičky - fotopostup.
KOMENTÁRE K RECEPTU