NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Krehká bublanina s jahodami
Krehká bublanina s jahodami
Recept Krehká bublanina s jahodami
Haanka    ·   17.5.2021

Krehká bublanina s jahodami

Dnes som dostala ďalšiu nádielku jahôd, tak som musela vykúzliť niečo sladké. Vznikla táto chutná a jemná bublanina, ktorá bola hotová naozaj do pol hodinky. Robievam ju doma často s rôznym ovocím, aj s čerešňami, i tých je teraz veľa, takže skúste. Robila som ju aj zo zaváraných jabĺk, z mandarínok aj z marhúľ. Každá jedna zmizla z plechu ako blesk. Autor: Haanka

Suroviny
4 ks
žĺtok
200 g
krupicový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
100 ml
olej
100 ml
voda
200 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
4 ks
bielok
podľa chuti
jahoda/čerešňa
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vyšľaháme 4 žĺtky s 200g cukru krupice a vanilkovým cukrom do hustej hmoty.
  2. Pridáme 100 ml oleja a 100 ml vody a stále šľaháme, potom už len vareškou vmiešame 200 g hladkej múky s pdp a nakoniec sneh.
  3. Posypeme ovocím.
  4. Piecť na 170 do zlatista. Je lepšie piecť na menšom plechu alebo v pekáči, aby nebola nízka.
  5. Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom.

Môj blog s Reny: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár