Krehká bublanina s jahodami
Dnes som dostala ďalšiu nádielku jahôd, tak som musela vykúzliť niečo sladké. Vznikla táto chutná a jemná bublanina, ktorá bola hotová naozaj do pol hodinky. Robievam ju doma často s rôznym ovocím, aj s čerešňami, i tých je teraz veľa, takže skúste. Robila som ju aj zo zaváraných jabĺk, z mandarínok aj z marhúľ. Každá jedna zmizla z plechu ako blesk. Autor: Haanka
SUROVINY
4 ksžĺtok
200 gkrupicový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 mlolej
100 mlvoda
200 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
4 ksbielok
podľa chutijahoda/čerešňa
na posypaniepráškový cukor
- Vyšľaháme 4 žĺtky s 200g cukru krupice a vanilkovým cukrom do hustej hmoty.
- Pridáme 100 ml oleja a 100 ml vody a stále šľaháme, potom už len vareškou vmiešame 200 g hladkej múky s pdp a nakoniec sneh.
- Posypeme ovocím.
- Piecť na 170 do zlatista. Je lepšie piecť na menšom plechu alebo v pekáči, aby nebola nízka.
- Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom.
Môj blog s Reny: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křehoučká bublanina s jahodama.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ciasto z truskawkami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zarter Erdbeer-Biskuitkuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Puha gyümölcsös piskóta.
KOMENTÁRE K RECEPTU