Krehká bublanina s jahodami

Recept Krehká bublanina s jahodami

Pridal: Haanka, 17.5.2021

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Jahody, Podľa ovocia

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som dostala ďalšiu nádielku jahôd, tak som musela vykúzliť niečo sladké. Vznikla táto chutná a jemná bublanina, ktorá bola hotová naozaj do pol hodinky. Robievam ju doma často s rôznym ovocím, aj s čerešňami, i tých je teraz veľa, takže skúste. Robila som ju aj zo zaváraných jabĺk, z mandarínok aj z marhúľ. Každá jedna zmizla z plechu ako blesk. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Haanka, 17.5.2021

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Jahody, Podľa ovocia

SUROVINY

4 ksžĺtok
200 gkrupicový cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 mlolej
100 mlvoda
200 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
4 ksbielok
podľa chutijahoda/čerešňa
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vyšľaháme 4 žĺtky s 200g cukru krupice a vanilkovým cukrom do hustej hmoty.
  2. Pridáme 100 ml oleja a 100 ml vody a stále šľaháme, potom už len vareškou vmiešame 200 g hladkej múky s pdp a nakoniec sneh.
  3. Posypeme ovocím.
  4. Piecť na 170 do zlatista. Je lepšie piecť na menšom plechu alebo v pekáči, aby nebola nízka.
  5. Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom.

Môj blog s Reny: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť