NajRecept.sk Dezerty Koláče Kivi osviežujúci zákusok
Kivi osviežujúci zákusok
Recept Kivi osviežujúci zákusok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   24.9.2020

Kivi osviežujúci zákusok

Je krásne teplé počasie, preto netreba vypekať ťažké maslové zákusky, ktoré aj tak v teple dlho nevydržia. Ja v lete nerobievam maslové zákusky, iba ak tak kysnuté koláče, do ktorých cesta ide maslo. Inak robím osviežujúce a hlavne ovocné dezerty, na ktorých si pochutíme doma veľmi radi. Ku kávičke alebo k limonáde ako stvorené. Ak sladké v lete, tak jednoznačne aj tento kivi zákusok. Autor: Marta

Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
300 g
práškový cukor
150 ml
olej
150 ml
mlieko
300 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva

Krém:

2 ks
prášková šľahačka
2 ks
vanilkový cukor
3 bal.
kyslá smotana
6 lyžíc
práškový cukor
4-5 ks
kivi

Poleva:

500 ml
voda
1 bal.
práškový džús s príchuťou kivi
1 bal.
Zlatý klas
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto:
    Vajíčka vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Teplota 180 stupňov asi 20 minút.
  2. Vychladnuté vyklopím na čistú utierku, opatrne stiahnem papier a cesto vrátim opačnou stranou na plech.
  3. Krém:
    Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto.
  4. Kivi olúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na krémovom vrstvu. Nechám stuhnúť.
  5. Poleva:
    V 300 ml vody rozpustíme práškový džus a dám vařit. Do horké směsi vleji 200 ml vody s rozmíchaným zlatým klasem. Za stálého míchání vařím do zhoustnutí. Teplou polevu rozmažu po vrchu koláče.
  6. Zákusek dám do chladu a nechám 12 hodin odležet. Pak nakrájíme na stejné kostky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár