NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Hovädzí guláš a petržlenová knedľa
Hovädzí guláš a petržlenová knedľa
Recept Hovädzí guláš a petržlenová knedľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   15.9.2020

Hovädzí guláš a petržlenová knedľa

Hlavné jedlo, ktoré určite nemá konkurenciu. Knedľa s anglickou krkovičkou, petržlenom je najlepšia príloha aká existuje. Určite vyskúšajte, ak ste takú prílohu ešte nerobili.

Suroviny
1,5 kg
hovädzie mäso (glejovka)
1 kg
cibuľa
1 lyžica
sladká paprika
1 lyžička
pálivá paprika
1 bal.
paradajkový pretlak
6 strúčikov
cesnak
rasca
majoránka
korenie
soľ

Knedle:

20 dkg
anglická krkovička
1 ks
malá cibuľa
6 ks
nakrájané žemle na kocky
4 ks
vajce
150 g
hrubá múka
1 hrnček
mlieko
1/2 zväzku
nasekaný petržlen
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji do hneda, potom pridáme nakrájané mäso a opražíme.
  2. Pridáme papriku sladkú aj pálivú, korenie, rascu a majoránku, premiešame, zalejeme vriacou vodou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme do mäkka.
  3. Potom osolíme, pridáme pasírovaný cesnak a zahustíme.
  4. Knedle:
    Všetko zmiešame a vytvoríme 4 malé valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a pevne zatočíme, dáme ich variť do vriacej vody na 20 minút.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár