Hovädzí guláš a petržlenová knedľa

Recept Hovädzí guláš a petržlenová knedľa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hlavné jedlo, ktoré určite nemá konkurenciu. Knedľa s anglickou krkovičkou, petržlenom je najlepšia príloha aká existuje. Určite vyskúšajte, ak ste takú prílohu ešte nerobili.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1,5 kghovädzie mäso (glejovka)
1 kgcibuľa
1 lyžicasladká paprika
1 lyžičkapálivá paprika
1 bal.paradajkový pretlak
6 strúčikovcesnak
rasca
majoránka
korenie
soľ

Knedle:

20 dkganglická krkovička
1 ksmalá cibuľa
6 ksnakrájané žemle na kocky
4 ksvajce
150 ghrubá múka
1 hrnčekmlieko
1/2 zväzkunasekaný petržlen
podľa chuti soľ
podľa chutikorenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji do hneda, potom pridáme nakrájané mäso a opražíme.
  2. Pridáme papriku sladkú aj pálivú, korenie, rascu a majoránku, premiešame, zalejeme vriacou vodou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme do mäkka.
  3. Potom osolíme, pridáme pasírovaný cesnak a zahustíme.
  4. Knedle:
    Všetko zmiešame a vytvoríme 4 malé valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a pevne zatočíme, dáme ich variť do vriacej vody na 20 minút.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť