Hovädzí guláš a petržlenová knedľa

Pridal: NajLucka, 15.9.2020
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Omáčky, Čásť dňa, Hovädzí guláš
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hlavné jedlo, ktoré určite nemá konkurenciu. Knedľa s anglickou krkovičkou, petržlenom je najlepšia príloha aká existuje. Určite vyskúšajte, ak ste takú prílohu ešte nerobili.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 15.9.2020
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Omáčky, Čásť dňa, Hovädzí guláš
SUROVINY
1,5 kghovädzie mäso (glejovka)
1 kgcibuľa
1 lyžicasladká paprika
1 lyžičkapálivá paprika
1 bal.paradajkový pretlak
6 strúčikovcesnak
rasca
majoránka
korenie
soľ
Knedle:
20 dkganglická krkovička
1 ksmalá cibuľa
6 ksnakrájané žemle na kocky
4 ksvajce
150 ghrubá múka
1 hrnčekmlieko
1/2 zväzkunasekaný petržlen
podľa chuti soľ
podľa chutikorenie
- Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji do hneda, potom pridáme nakrájané mäso a opražíme.
- Pridáme papriku sladkú aj pálivú, korenie, rascu a majoránku, premiešame, zalejeme vriacou vodou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme do mäkka.
- Potom osolíme, pridáme pasírovaný cesnak a zahustíme.
- Knedle:
Všetko zmiešame a vytvoríme 4 malé valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a pevne zatočíme, dáme ich variť do vriacej vody na 20 minút.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí guláš a petrželové knedlíky.
KOMENTÁRE K RECEPTU