Fotorecept na žobrácke batôžky

Fotorecept na žobrácke batôžky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept starý asi sto rokov. Vynikajúca pochúťka, ktorú pripravujem každý rok na Vianoce a ak mám chuť, tak aj niekedy počas roka. Je to síce pracnejšie, ale ja to milujem. Tú prácu, tú vôňu, tú chuť, tú atmosféru, no proste všetko, čo sa týka Vianoc a týchto koláčikov. Autor: Diabambulka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

250 gmaslo
6 ksžĺtok
250 ghladká múka
štipkasoľ
na obaleniepráškový cukor
na vymazanie formičiektuk

Náplň:

6 ksbielok
250 gpráškový cukor
250 gmleté vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: Z múky, masla, štipky soli a žĺtkov vypracujeme cesto.
  2. Urobíme guľky a necháme 2 hodiny v chladničke. Potom guľky vtlačíme do pripravených a maslom vymastených formičiek na košíky tak, aby nám vyčnievali okraje cesta.
  3. Plnka: Vo vodnom kúpeli vymiešame bielky s cukrom, pridáme mleté vlašské orechy.
  4. Košíčky naplníme orechovou plnkou, zabalíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° C 45-50 minút. Keď sú košíky z vrchnej časti upečené, prikryjeme alobalom a dopekáme. Keď sú košíčky upečené, necháme vychladnúť a hotové posypeme práškovým cukrom. Môžeme, ale nemusíme košíčky ešte pred pečením ozdobiť lieskovým orieškom a potom je už len na Vás, ako ich budete servírovať
  5. Ps: Orechová plnka vám asi zostane, tak ako aj mne, a tak som si urobila ešte orechové pusinky :-) alebo tieto pusinky môžete použiť na upečené linecké kolieska a to tak, že zlepíte linecké koliesko s orechovou pusinkou džemom .... Dobrú chuť. :)

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Diabambulka

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť