Fantastická marlenka bez vaľkania s krémom z kyslej smotany

Recept Fantastická marlenka bez vaľkania s krémom z kyslej smotany
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastický medový zákusok. Hotový je naozaj veľmi rýchlo a príprava je neskutočne jednoduchá. Krém z kyslej smotany dodá ľahkosť a nadýchanosť. Autor: Karmabola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

160 gmaslo
180 gmed
1,5 lyžičkyjedlá sóda
4 ksvajce
štipkasoľ
150 gpráškový cukor
250 gpolohrubá múka

Krém:

700 gkyslá smotana
150 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo a med dáme do hrnca ohriať. Keď začne vrieť, pridáme jedlú sódu. Miešame asi dve minúty, kým hmota nezíska peknú hnedú farbu a odstavíme. Zoberte si väčší hrniec, aby vám hmota nepretiekla cez okraj - po pridaní sódy začne maslo s medom vrieť. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. 
  2. Vajíčka vymiešame s práškovým cukrom a štipkou soli do peny, zašľaháme vychladnutú medovú hmotu a vymiešame. Na záver pridáme preosiatu múku a premiešame. Pripravené cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie (42x32 cm) a dáme piecť. 
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Kraje odkrojíme a odložíme bokom (pomocou mixéra rozmixujeme na prášok - budeme sypať na vrch a boky). Následne cesto prekrojíme na polovicu a opatrne prekrojíme cestá aj pozdĺžne. Dostaneme 4 ks, ktoré striedavo ukladáme na seba s krémom. 
  4. Krém vymiešame jednoducho - kyslú smotanu 20% vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny. Posypeme vrch aj boky a odložíme do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť