Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláč

Recept Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláč
FOTKA OD VÁS
Recept Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláčRecept Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláčRecept Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláčRecept Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláč
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kokos je veľmi obľúbený, preto neváhajte a vyskúšajte. Toto je asi ten najlepší zákusok, aký som piekla za posledný mesiac. Piekla som ho asi 4-krát a už mi to išlo ako po masle. Mám ho hotový do hodinky aj s napečením. Jednoduché cesto, ktoré je len z bielkov, i kokosové, aj kakaové s orieškami a ten žĺtkový krém s mascarpone je jednoducho vynikajúci. Piekla som ho mamičke, svokre a tiež kamarátke a každý mi písal, že ten kto ochutnal, ďalej chcel recept. Tak sa nechajte aj vy inšpirovať a upečte nebíčko v papuľke. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Recept Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláčRecept Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláčRecept Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláčRecept Famózny krémovo-kokosový Raffaello koláč

SUROVINY

Kokosové cesto:

5 ksbielok
150 gkokos
150 gkryštálový cukor
2 lyžicepolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva

Orechové cesto:

100 gmleté vlašské orechy
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžicepolohrubá múka
3 lyžicekakao
5 ksbielok
150 gkryštálový cukor

Krém:

400 mlmlieko
1 bal.vanilkový cukor
200 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový puding
10 ksžĺtok
250 gmaslo
150 gmascarpone
na ozdobučokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 32 x 23 cm. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Bielka si vyšľaháme s cukrom na tuhú penu a postupne pridávame kokos striedavo s múkou, ktorú sme si vopred zmiešali s práškom do pečiva. Navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť na teplotu 180 stupňov cca 15 minút.
  3. Pripravíme si hnedé cesto, zatiaľ čo sa nám pečie kokosový plát. Orechy si zmiešame s múkou, práškom do pečiva a kakaom. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny a postupne pridáme zmiešanú sypkú zmes. Upečieme rovnako ako kokosové cesto.
  4. Pripravíme si krém. Mlieko si dáme na oheň, pridáme vanilkový cukor (alebo môžeme pridať struk vanilky, ktorý necháme v mlieku ponorený jednu hodinu) a kryštálový cukor, následne pridáme pudingové prášky. Postupne zahrievame a pridávame žĺtky za stáleho miešania. Keď hmota zhustne, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  5. Maslo si vymiešame do peny a pridáme mascarpone a následne vychladnutú žĺtkovú hmotu. Vymixujeme hladký krém, ktorý navrstvíme na kokosové cesto. Prikryjeme to hnedým orechovým cestom a trocha plnky si navrstvíme aj na vrch.
  6. Vrch koláča posypeme čokoládovými hoblinami a dáme do chladničky schladiť. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
31.5.2020, AlenkaL odpovedať01

Nevím proč ale neztuhnul mi ani do rána krém. Na mne moc přeslazené. Při přípravě krému by se podle mne máslo mělo utřít s cukrem a do vaření pudinku dát mnimum cukru.Určitě by se lépe zpracovávalo . Žloutky v krému mi přijdou zytečné. Kokosová chut s kombinací čokoládovou je bezvadná.

1.6.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

sto lidí, sto chutí :) ale díky za komentár :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť