Domáce šišky s tvarohovým prekvapením

Recept Domáce šišky s tvarohovým prekvapením
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Šišky sú veľmi obľúbené. Lekvárové, nutellové, čokoládové či makové. Ale najlepšie sú tvarohové, aspoň u nás doma zmiznú najrýchlejšie. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

4 ksžĺtok
štipkasoľ
30 gkryštálový cukor
1/4 lmlieko
1 lyžicarum
1/2 kscitrón - šťava
5 lyžícolej
20 gdroždia
600 ghladká múka

Náplň:

200 gtvaroh
250 mlsmotana na šľahanie
4 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1/2 lyžicecitrónová šťava

Ďalej budeme potrebovať:

na vyprážanieolej
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, rum, soľ, citrónovú šťavu, droždie, olej a všetko mixérom (miešacie háky) dobre premiešame. Necháme na teplom mieste kysnúť 20 minút. Potom postupne pridávame múku a spracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu misky.
  2. Cesto ihneď na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát hrubý cca 1 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska. Zakryjeme ich utierkou a necháme kysnúť 20 minút.
  3. V hlbokej panvici rozpálime olej a šišky vyprážame z oboch strán dozlatista. Po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  4. Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou a vareškou zľahka premiešame.
  5. Šišky naplníme striekačkou, alebo ich môžete prekrojiť na polovicu a cukrárskym sáčkom nastriekať tvarohovú plnku.
  6. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť