Domáce knedle so slaninou

Recept Domáce knedle so slaninou

Pridal: Triniti, 21.9.2021

Kategorie: Zemiaková knedľa, Knedle, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca príloha k mäsu s omáčkou. Pridáme slaninu a čerstvú petržlenovú vňať... Už som nevedela, čo mám pripraviť, či klasickú zemiakovú kašu, alebo len varené zemiaky a ryžu som nechcela vidieť ani z ďaleka, tak ma na internete zaujal recept na domácu knedľu, ktorú si pripravíte úplne jednoducho. Pridať môžete čokoľvek, ja som pridávala údenú slaninu, veľa petržlenovej vňate a zahusťovala som detskou krupicou - záleží na chlebe, tak podľa oka. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 21.9.2021

Kategorie: Zemiaková knedľa, Knedle, Prílohy

SUROVINY

Budeme potrebovať:

200 gstarší chlieb
100 mlmlieko
40 gúdená slanina
40 ghladká múka
2 ksvajce
2 lyžiceolej
soľ
korenie
petržlenová vňať
podľa potrebydetská krupica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Starší chlieb oddelíme od kôrky (vydlabeme vnútro) a nakrájame ho na menšie kúsky. Môžeme použiť aj rožok alebo sendvič, podľa toho, čo nám zostalo z predošlého dňa.
  2. Slaninu nakrájame na malé kúsky, ktoré orestujeme na rozpálenej panvici, a pridáme k pečivu. Hmotu zalejeme teplým mliekom a necháme chvíľu odstáť.
  3. Po chvíli hmotu osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, rozšľahané vajíčka, olej a múku. Všetko spolu dôkladne premiešame (podľa potreby pridáme detskú krupicu - len v prípade, ak z hmoty nemôžeme tvarovať guličky).
  4. Z hmoty tvarujeme menšie guľky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme ich cca 10 minút. Uvarené vyberieme a podávame k omáčke a mäsu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť