NajRecept.sk Prílohy Knedle Zemiaková knedľa Domáce knedle so slaninou
Domáce knedle so slaninou
Recept Domáce knedle so slaninou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   21.9.2021

Domáce knedle so slaninou

Vynikajúca príloha k mäsu s omáčkou. Pridáme slaninu a čerstvú petržlenovú vňať... Už som nevedela, čo mám pripraviť, či klasickú zemiakovú kašu, alebo len varené zemiaky a ryžu som nechcela vidieť ani z ďaleka, tak ma na internete zaujal recept na domácu knedľu, ktorú si pripravíte úplne jednoducho. Pridať môžete čokoľvek, ja som pridávala údenú slaninu, veľa petržlenovej vňate a zahusťovala som detskou krupicou - záleží na chlebe, tak podľa oka. Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potrebovať:

200 g
starší chlieb
100 ml
mlieko
40 g
údená slanina
40 g
hladká múka
2 ks
vajce
2 lyžice
olej
soľ
korenie
petržlenová vňať
podľa potreby
detská krupica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Starší chlieb oddelíme od kôrky (vydlabeme vnútro) a nakrájame ho na menšie kúsky. Môžeme použiť aj rožok alebo sendvič, podľa toho, čo nám zostalo z predošlého dňa.
  2. Slaninu nakrájame na malé kúsky, ktoré orestujeme na rozpálenej panvici, a pridáme k pečivu. Hmotu zalejeme teplým mliekom a necháme chvíľu odstáť.
  3. Po chvíli hmotu osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, rozšľahané vajíčka, olej a múku. Všetko spolu dôkladne premiešame (podľa potreby pridáme detskú krupicu - len v prípade, ak z hmoty nemôžeme tvarovať guličky).
  4. Z hmoty tvarujeme menšie guľky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme ich cca 10 minút. Uvarené vyberieme a podávame k omáčke a mäsu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár