NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Cukeťák podľa Nadi
Cukeťák podľa Nadi
Recept Cukeťák podľa Nadi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   27.10.2020

Cukeťák podľa Nadi

Je to mňamka, robievam už dlho. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1000 g
cuketa
300 g
údenina
250 g
gouda
4 ks
vajce
2 hrnčeky
strúhanka
6 strúčikov
cesnak
1 ks
cibuľa
1 lyžica
majoránka
2 hrste
čerstvé bylinky (ligurček a petržlenová vňať)
1 hrnček
olej
1 vrecúško
prášok do pečiva
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
na vymastenie plechu
olej v spreji (alebo iný tuk)
na vysypanie plechu
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cuketku umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme lyžicou semienka. Lúpať nemusíme. Potom ju nahrubo nastrúhame na strúhadle, trochu posolíme a necháme vypotiť. Prebytočnú vodu vytlačíme a zlejeme.
  2. Do misy dáme nastrúhanú a vytlačenú cuketu, pridáme všetky ingrediencie a premiešame. Syr a cibuľu taktiež nahrubo nastrúhame, cesnak roztlačíme a údeninu nakrájame na kocky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Bylinky najemno nasekáme.
  3. Veľký pekáč so zvýšeným okrajom vymažeme tukom alebo vystriekame olejovým sprejom a vysypeme strúhankou.
  4. Cuketovú zmes pomocou stierky zarovnáme do plechu a v rúre na 200 st. zapekáme 40 minút. Potom teplotu zvýšime na 220 a ešte zapekáme ďalších 15 min. dozlatista. Podávame so zeleninovým šalátom. Výborné sú aj tzatziky. Cukeťák je výborný aj za studena.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Locika1    ·   10.5.2022   ·   Odpovedať   ·  

Výborný, dělala jsem už loni, teď i jen z brambor, když cukety ještě nejsou.

NejLucka NejLucka    ·   25.5.2022   ·   Odpovedať   ·  

díky

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár