Cukeťák podľa Nadi

Recept Cukeťák podľa Nadi

Pridal: rebeka, 27.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Cuketové recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je to mňamka, robievam už dlho. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 27.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Cuketové recepty

SUROVINY

1000 gcuketa
300 gúdenina
250 ggouda
4 ksvajce
2 hrnčekystrúhanka
6 strúčikovcesnak
1 kscibuľa
1 lyžicamajoránka
2 hrstečerstvé bylinky (ligurček a petržlenová vňať)
1 hrnčekolej
1 vrecúškoprášok do pečiva
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
na vymastenie plechuolej v spreji (alebo iný tuk)
na vysypanie plechustrúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketku umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme lyžicou semienka. Lúpať nemusíme. Potom ju nahrubo nastrúhame na strúhadle, trochu posolíme a necháme vypotiť. Prebytočnú vodu vytlačíme a zlejeme.
  2. Do misy dáme nastrúhanú a vytlačenú cuketu, pridáme všetky ingrediencie a premiešame. Syr a cibuľu taktiež nahrubo nastrúhame, cesnak roztlačíme a údeninu nakrájame na kocky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Bylinky najemno nasekáme.
  3. Veľký pekáč so zvýšeným okrajom vymažeme tukom alebo vystriekame olejovým sprejom a vysypeme strúhankou.
  4. Cuketovú zmes pomocou stierky zarovnáme do plechu a v rúre na 200 st. zapekáme 40 minút. Potom teplotu zvýšime na 220 a ešte zapekáme ďalších 15 min. dozlatista. Podávame so zeleninovým šalátom. Výborné sú aj tzatziky. Cukeťák je výborný aj za studena.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť