Čokoládová žemľovka s tvarohom zo starších rožkov

Recept Čokoládová žemľovka s tvarohom zo starších rožkov

Pridal: Triniti, 25.9.2020

Kategorie: Sladké jedlá, Žemľovka, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte staršie rožky a nechcete ich vyhodiť alebo nemáte zvieratká, ktoré by ich spotrebovali, prípadne strúhanky máte v komore až až, tak určite pripravte tento sladký obed, na ktorom si pochutíte a zbavíte sa prebytočných rožkových zásob. Sladké hlavné jedlo majú radi aj deti, tak určite skúste. S tvarohom, čokoládou a pridať môžete aj sušené ovocie. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 25.9.2020

Kategorie: Sladké jedlá, Žemľovka, Dezerty, Obed, Hlavné jedlo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

12 ksrožok
500 gtvaroh
5 ksvajce
mlieko
cukor
maslo
čokoláda
na ozdobeniečokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Niekde na internete som videla tento recept a tak som musela vyskúšať, pretože rožky som mala odložené už tri dni :) V miske si rozmiešame mlieko a cukor. Týmto sladeným mliekom budeme zalievať rožky v zapekacej miske.
  2. Pripravíme si zapekaciu misku, poukladáme na kolieska nakrájané rožky a lyžicou ich polejeme sladkým mliekom.
  3. Navrstvíme tvarohovú hmotu - tvaroh, tri žĺtky a cukor zmiešame a opatrne ešte primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  4. Poukladáme na kocky nalámanú čokoládu, aby tam boli aj kúsky, posypeme strúhanou čokoládou a znovu postup opakujeme. Rožky namočené alebo poliate mliekom, tvarohová hmota a čokoláda, kým nespotrebujeme všetko.
  5. Vrch ešte polejeme mliekom, do ktorého sme pridali zvyšné dve vajíčka a osladíme to ešte cukrom a rozmiešame vidličkou.
  6. Zapekáme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť