Brownies cheesecake s tromi druhmi čokolády

Recept Brownies cheesecake s tromi druhmi čokolády
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Koláčik v troch vrstvách, v ktorej každá obsahuje iný druh čokolády. Čokoládový brownies korpus s horkou čokoládou, tvarohový krém s bielou čokoládou a nakoniec poleva z mliečnej čokolády tvoria skvelú kombináciu. Keď sa neviete rozhodnúť, či upečiete brownies alebo cheesecake, siahnite po tomto recepte, ktorý zaručene uspokojí vaše chuťové poháriky.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Brownies korpus

100 ghorká čokoláda
50 gmaslo
3 ksvajce
100 gtrstinový cukor
40 gkakao
80 ghladká špaldová múka
1/2 bal.prášok do pečiva

Tvarohová časť

500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese/ nátierkové maslo
100 gbiela čokoláda
1 ksvajce
1 lyžicazlatý klas

Poleva

100 gmliečna čokoláda
50 mlsmotana na šľahanie/ mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Čokoládu s maslom roztopíme nad parou alebo v mikrovlnke. Prišľaháme k vajíčkovej zmesi.
  2. Suché ingrediencie zmiešame a primiešame k čokoládovej zmesi. Cesto vylejeme do okrúhlej formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.
  3. Bielu čokoládu roztopíme. Tvaroh a cream cheese vyšľaháme, pridáme vajíčko a zlatý klas a opäť prešľaháme. Nakoniec primiešame roztopenú čokoládu.
  4. Tvarohovú časť vylejeme na brownies korpus a pečieme pri teplote 170 stupňov 30-35 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť aspoň 15 minút v pootvorenej rúre, až potom ho vyberáme.
  5. V hrnci roztopíme nalámanú čokoládu spolu so smotanou. Vylejeme na vychladnutý koláč, rovnomerne rozotrieme, ozdobíme a odložíme do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť