Žravé palacinky s tvarohom, jahodami a medom

Recept Žravé palacinky s tvarohom, jahodami a medom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ja zvyčajne palacinkové cesto pripravujem so štipkou cukru a niekedy ho nahradím aj medom. Určite vyskúšajte. Palacinky tak budú po upečení krásne zlaté. Najradšej máme palacinky s jahodami a preliate znovu medom, s kopčekom šľahačky a v lete aj s kopčekom zmrzliny. Ja mám rada kombináciu kyslej polievky a druhé jedlo sladké, takže ak máme doma napríklad kapustovú polievku, druhý chod sú palacinky. Autor: Dulinka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

3 ksvajce
2 hrnčekymúka
3 hrnčekymlieko (ďalej podľa potreby)
trochucukor
1 ksvanilkový struk

Na dozdobenie:

jahody
med
tvaroh s cukrom

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka našľaháme metličkou a prilejeme mlieko. Za stáleho miešania / šľahania prisypávame múku. Ak sa Vám cesto zdá moc hutné, pridajte mlieko.
  2. Nakoniec pridáme cukor a zrniečka z vanilkového lusku. Palacinky "smažíme" na hrubostennej panvici. Pred každou palacinkou panvicu len ľahko potrieme olejom, žiadne topenie. Hotové palacinky necháme chvíľku oddýchnuť.
  3. Celú palacinku potrieme ochuteným tvarohom. Na polovicu poukladáme plátky jahôd, priklopíme druhou polovicou a ešte zložíme napoly. Na tanieri dozdobíme tvarohom, jahodami a medom.

Môj blog: Dobroty Dulinka

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť