NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zemiakové lokše nasladko
Zemiakové lokše nasladko
Recept Zemiakové lokše nasladko
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   24.9.2020

Zemiakové lokše nasladko

Dnes také pôstne jedlo, ale u nás veľmi obľúbené. Priznám sa, že ho máme na raňajky vždy, keď nám ostanú varené zemiaky. A ak nemám varené zemiaky deň vopred, tak varím v šupke, potom ich postrúhame na strúhadle. Je lepšie mať odstáte, ale nevadia ani takto čerstvo uvarené. Určite vyskúšajte, ak ste ešte nerobili. Je to pochúťka. Autor: Milka

Suroviny
1 kg
varený zemiak v šupke
30 dkg
hladká múka
štipka
soľ
lekvár
práškový cukor
maslo
mletý mak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame. Musím povedať, že ja radšej pečiem zo zemiakovej kaše a ešte k tomu pridám 1 dl mlieka horúceho. Zemiaky zasypeme múkou, pridáme soľ a vypracujeme cesto.
  2. Spracujeme ho do valčeka a prerežeme na kúsky. Každý kúsok vyvaľkáme na placku a pečieme nasucho na panvici z oboch strán.
  3. Upečenú lokšu pomastíme maslom alebo olejom a môžeme konzumovať. Lokše môžeme potierať lekvárom a posypať makom alebo jeme s kyslou kapustou ...
Komentáre k receptu
Matka kmene    ·   9.3.2022   ·   Odpovedať   ·  

Určitě velmi dobré. Leč, pro mi placky ztvrdly?

Matka kmene    ·   9.3.2022   ·   Odpovedať   ·  

Určitě velmi dobré ! Leč, proč mi placky ztvrdly?

NejLucka NejLucka    ·   31.3.2022   ·   Odpovedať   ·  

nepekli jste je na pánvi příliš dlouho?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár