Zemiakové lokše nasladko

Recept Zemiakové lokše nasladko
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes také pôstne jedlo, ale u nás veľmi obľúbené. Priznám sa, že ho máme na raňajky vždy, keď nám ostanú varené zemiaky. A ak nemám varené zemiaky deň vopred, tak varím v šupke, potom ich postrúhame na strúhadle. Je lepšie mať odstáte, ale nevadia ani takto čerstvo uvarené. Určite vyskúšajte, ak ste ešte nerobili. Je to pochúťka. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgvarený zemiak v šupke
30 dkghladká múka
štipkasoľ
lekvár
práškový cukor
maslo
mletý mak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame. Musím povedať, že ja radšej pečiem zo zemiakovej kaše a ešte k tomu pridám 1 dl mlieka horúceho. Zemiaky zasypeme múkou, pridáme soľ a vypracujeme cesto.
  2. Spracujeme ho do valčeka a prerežeme na kúsky. Každý kúsok vyvaľkáme na placku a pečieme nasucho na panvici z oboch strán.
  3. Upečenú lokšu pomastíme maslom alebo olejom a môžeme konzumovať. Lokše môžeme potierať lekvárom a posypať makom alebo jeme s kyslou kapustou ...
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť