Zemiaková kaša obalená v slanine

Recept Zemiaková kaša obalená v slanine

Pridal: Triniti, 19.3.2015

Kategorie: Zemiaková kaša, Zemiaky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Luxusná príloha k výdatnému obedu. Klasická zemiaková kaša obalená v slanine a zapečená v rúre. Na vrch kúsok paradajky. Mňam! Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 19.3.2015

Kategorie: Zemiaková kaša, Zemiaky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

SUROVINY

Budeme potrebovať(cca 18 ks):

1 kgzemiaky
2 ksžĺtok
2 lyžiceolej
500 gslanina
1 ksparadajka
soľ
petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme ich v mierne osolenej vode do mäkka. Uvarené spracujeme na zemiakovú kašu. Pridáme trošku oleja, petržlen, žĺtky a soľ. Premiešame.
  2. Slaninu naukladáme na pracovnú dosku. Na slaninu navrstvíme pomocou lyžice zemiakovú kašu a zabalíme.
  3. Ukladáme na papierom vyložený plech. Na každú rolku položíme plátok paradajky.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Upečené rolky prekrojíme (krájame šikmo) a podávame k mäsu alebo k zelenine. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť