Zeleninová polievka s kukuričnými knedľami

Recept Zeleninová polievka s kukuričnými knedľami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi chutná, zemiakovo-zeleninová polievka s príchuťou zázvoru. Špeciálnu chuť dodajú kukuričné knedličky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou tejto polievky.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

2 kszemiak
1 ksmrkva
1 kscibuľa
1/2 kspetržlen
2 ksparadajka
2-3 cmkoreň zázvoru
50 gslanina
2 strúčikycesnak
soľ
korenie

Knedličky:

50 gkukuričná múka
50 ghladká múka
100 gkyslá smotana
1 ksvajce
1 lyžicaolivový olej
soľ
petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky, mrkvu, cibuľu, paradajku a petržlen si nakrájame na malé kocky.
  2. Najskôr si dáme zovrieť vodu na ohni, pridáme zemiaky a uvaríme ich.
  3. Slaninu si najemno nakrájame, zľahka orestujeme na panvici so strúhaným zázvorom a najemno nasekaným cesnakom, pridáme cibuľku, mrkvu a petržlen. Všetko spolu orestujeme. Keď máme zmes orestovanú, pridáme paradajku bez šupky. (Zbavili sme ju šupky ponorením do horúcej vody).
  4. Pripravíme si cesto na knedličky. Oba druhy múky si zmiešame v miske, pridáme rozšľahané vajíčko s kyslou smotanou, osolíme, pridáme olivový olej a petržlenovú vňať. Dôkladne miešame, kým nevznikne homogénna lepiaca hmota (hustejšia hmota ako na palacinky).
  5. Keď máme zemiaky uvarené, pridávame hmotu na knedlíčky a to takým spôsobom, že pomocou lyžice si vytvárame knedličky (máme 2 lyžice, ktorými si naberáme cesto a hádžeme do vody). Kto má rád malé knedličky, používa čajové lyžičky.
  6. Po tom, ako všetky knedličky vyplávajú na povrch, pridávame do hrnca opečenú zeleninu. Okoreníme a osolíme podľa chuti.
  7. Polievku podávame posypanú čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť