NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Zeleninová polievka s kukuričnými knedľami
Zeleninová polievka s kukuričnými knedľami
Recept Zeleninová polievka s kukuričnými knedľami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   5.1.2021

Zeleninová polievka s kukuričnými knedľami

Veľmi chutná, zemiakovo-zeleninová polievka s príchuťou zázvoru. Špeciálnu chuť dodajú kukuričné knedličky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou tejto polievky.

Suroviny

Budeme potrebovať:

2 ks
zemiak
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1/2 ks
petržlen
2 ks
paradajka
2-3 cm
koreň zázvoru
50 g
slanina
2 strúčiky
cesnak
soľ
korenie

Knedličky:

50 g
kukuričná múka
50 g
hladká múka
100 g
kyslá smotana
1 ks
vajce
1 lyžica
olivový olej
soľ
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky, mrkvu, cibuľu, paradajku a petržlen si nakrájame na malé kocky.
  2. Najskôr si dáme zovrieť vodu na ohni, pridáme zemiaky a uvaríme ich.
  3. Slaninu si najemno nakrájame, zľahka orestujeme na panvici so strúhaným zázvorom a najemno nasekaným cesnakom, pridáme cibuľku, mrkvu a petržlen. Všetko spolu orestujeme. Keď máme zmes orestovanú, pridáme paradajku bez šupky. (Zbavili sme ju šupky ponorením do horúcej vody).
  4. Pripravíme si cesto na knedličky. Oba druhy múky si zmiešame v miske, pridáme rozšľahané vajíčko s kyslou smotanou, osolíme, pridáme olivový olej a petržlenovú vňať. Dôkladne miešame, kým nevznikne homogénna lepiaca hmota (hustejšia hmota ako na palacinky).
  5. Keď máme zemiaky uvarené, pridávame hmotu na knedlíčky a to takým spôsobom, že pomocou lyžice si vytvárame knedličky (máme 2 lyžice, ktorými si naberáme cesto a hádžeme do vody). Kto má rád malé knedličky, používa čajové lyžičky.
  6. Po tom, ako všetky knedličky vyplávajú na povrch, pridávame do hrnca opečenú zeleninu. Okoreníme a osolíme podľa chuti.
  7. Polievku podávame posypanú čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár