NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zapečený karfiol s parmezánom a cesnakom
Zapečený karfiol s parmezánom a cesnakom
Recept Zapečený karfiol s parmezánom a cesnakom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   23.6.2021

Zapečený karfiol s parmezánom a cesnakom

Nechce sa Vám obaľovať a vyprážať karfiol? Vyskúšajte túto vylepšenú variantu hlavného jedla. Jednoduché, rýchlo pripravené a hlavne málo pracné jedlo.

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 ks
karfiol
3 lyžice
olivový olej
1 strúčik
cesnak
2 lyžice
parmezán
1 lyžička
červená mletá paprika
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Celý karfiol vložíme do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a chvíľu ho varíme. Polomäkký ho vyberieme a necháme odkvapkať, prípadne ho osušíme papierovým obrúskom.
  2. Olivový olej zmiešame s prelisovaným cesnakom a celý karfiol potrieme cesnakovým olejom - použijeme štetec, sprej alebo len tak rukou. Posypeme ho jemne strúhaným parmezánom, soľou a mletou červenou paprikou /môžeme použiť aj chilli korenie v mlynčeku, prípadne iné korenie podľa chuti/.
  3. Vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým karfiol nechytí krásnu zlatú farbu.
  4. Pred podávaním nakrájame na plátky. Skvelé ľahké a jednoduché jedlo. Dobrú chuť!

Zdroj: Everydaydishes

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár