Zapečený karfiol s parmezánom a cesnakom

Recept Zapečený karfiol s parmezánom a cesnakom

Pridal: NajLucka, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nechce sa Vám obaľovať a vyprážať karfiol? Vyskúšajte túto vylepšenú variantu hlavného jedla. Jednoduché, rýchlo pripravené a hlavne málo pracné jedlo.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kskarfiol
3 lyžiceolivový olej
1 strúčikcesnak
2 lyžiceparmezán
1 lyžičkačervená mletá paprika
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Celý karfiol vložíme do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a chvíľu ho varíme. Polomäkký ho vyberieme a necháme odkvapkať, prípadne ho osušíme papierovým obrúskom.
  2. Olivový olej zmiešame s prelisovaným cesnakom a celý karfiol potrieme cesnakovým olejom - použijeme štetec, sprej alebo len tak rukou. Posypeme ho jemne strúhaným parmezánom, soľou a mletou červenou paprikou /môžeme použiť aj chilli korenie v mlynčeku, prípadne iné korenie podľa chuti/.
  3. Vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým karfiol nechytí krásnu zlatú farbu.
  4. Pred podávaním nakrájame na plátky. Skvelé ľahké a jednoduché jedlo. Dobrú chuť!

Zdroj: Everydaydishes

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť