Vynikajúci marhuľový mriežkovaný koláč

Recept Vynikajúci marhuľový mriežkovaný koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je obdobie dozrievania marhúľ. Máme jeden strom, ktorý bol obsypaný kvetmi, že ho nebolo ani vidieť, ale marhule sme museli hľadať lupou. Tie, čo zostali na samom vrchu a ráno sme ich našli pod stromom, sa dali použiť iba na džem alebo na koláč. Tak som toho využila. Pre istotu som si prichystala aj zavárané, keby to bolo málo, ale stačilo. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1/2 kgpolohrubá múka
20 dkgpráškový cukor
1 bal.palmarin (stužený tuk)
2 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
1 bal.vanilka
1 lyžicakyslé mlieko alebo kyslá smotana
podľa potrebymleté vlašské orechy

Náplň:

25 dkghrudkovitý tvaroh
50 dkgtvaroh
1 ksvajce
20 dkgcukor
1 bal.vanilka
200 gkyslá smotana
13 kusovmarhuľa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z uvedených surovín spracujeme cesto. Rozdelíme ho na dva diely.
  2. Prvý vyvaľkáme na veľkosť pekáča, uložíme na vymastený a vysypaný plech. Cesto posypeme mletými orieškami.
  3. Teraz si pripravíme plnku. Do misy dáme tvaroh, žĺtky, smotanu, cukor a vymiešame.
  4. Potom si urobíme sneh, do ktorého pridáme vanilku a pomaly vmiešame do tvarohu. Plnku vylejeme na cesto na plechu.
  5. Marhule rozpolíme a uložíme na tvarohovú plnku. Z druhej polovice cesta urobíme valčeky a ukladáme na marhule. Pečieme 30 minút pri 180° C.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť