Čokoládové truffles
Pridané: 29.4.2015
Toto je jeden z receptov, na ktorý som mala zálusk už strašne dlho. Konečne som sa k nemu odhodlala. Poviem vám, pre čokoholikov je to naozaj skvelá pochúťka. Musíte však použiť kvalitnú čokoládu, žiadne lacné margarínové náhrady čokolády. To znamená minimálne 75 % čokoládu a pravé maslo. Použitím kvalitných surovín je úspech zaručený. Nevedela som použiť ekvivalentný názov v slovenčine na truffles, tak som ponechala anglický. Podobne ako cheesecake neviem správne preložiť. Tieto bonbóny nie sú ani čokoládové guľky. Jednoducho sú výrazy, ktoré ponechaním v pôvodnom jazyku sú nám známe a poznáme ich význam. Príprava truffles je veľmi jednoduchá a nevyžaduje žiadnu extra zručnosť. Zvládne ich aj začínajúca gazdinka. Môžete ich obaliť v čokoládových stružlinkách, mletých orechoch, pistáciách, mne však vyhovuje horkavá chuť čokolády v spojení s kakaom. Každému podľa jeho chuti. Z tejto dávky vyjde približne 25 kusov truffles, záleží od ich veľkosti.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Baklažánové minipizze s olivami a nivou
Pridané: 15.7.2015
Baklažán má už v mojej kuchyni pevné miesto a v blízkej budúcnosti ho odtiaľ nehodlám vytesniť. Je to veľmi vďačná zelenina, pretože vyžaduje iba minimum úsilia na prípravu a iba pár minút za sporákom. Hlavne, čo sa minipizze týka. Nakrájate baklažán, obložíte ho čím len chcete a vložíte do rúry. Fanfáááry a o pár minút sa môžete napchať, až budete krochkať blahom. Preto bolo len otázkou času, kedy pripravím i kombináciu, ktorú mám na akejkoľvek pizzi najradšej: olivy a nivu. Tým som vlastne prezradila všetko. Ingrediencie sú na jednu gigantickú porciu.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Moc děkuji za recept kuličky se povedli a doporučuju jsi je udělat, sice jse z těsta nedá moc udělat kulička ale když ho pořádně v ruce propracujete tak to jde.
díky :)