Výborný makový zákusok s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou

Recept Výborný makový zákusok s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Makové zákusky u nás doma majú špecifické čaro. Niekedy som piekla zákusky s makom každý víkend, no tentokrát sme mali dlhšiu pauzu, keďže sme mali v obľube práve jablkové. Vyskúšala som nový makový a poviem vám, bola som milo prekvapená aký bol vynikajúci. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
120 gtrstinový cukor
1 bal.vanilkový cukor
3 lyžicepolohrubá múka
180 gmletý mak
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

1 lmlieko
3 kszlatý klas
2 bal.vanilkový cukor
3 lyžicetrstinový cukor
2 kskyslá smotana
100 gmaslo

Poleva:

100 mlsmotana na šľahanie
200 ghorká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny a zľahka primiešame múku zmiešanú s mletým makom a práškom do pečiva.
  2. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 25 minút.
  3. Po upečení necháme vychladnúť a dáme dole papier na pečenie. Môžeme dať dole aj tenkú vrchnú vrstvu z korpusu, aby sa z neho krém nešmýkal.
  4. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme maslo, necháme rozpustiť a primiešame kyslé smotany. Miešame kým nemáme hladký krém. Ešte teplý rozotrieme na vychladený korpus.
  5. Nad parou roztopíme čokoládu spolu so smotanou a rozotrieme na vychladnutý krém.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť