NajRecept.sk Dezerty Koláče Výborný makový zákusok s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou
Výborný makový zákusok s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou
Recept Výborný makový zákusok s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   17.6.2022

Výborný makový zákusok s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou

Makové zákusky u nás doma majú špecifické čaro. Niekedy som piekla zákusky s makom každý víkend, no tentokrát sme mali dlhšiu pauzu, keďže sme mali v obľube práve jablkové. Vyskúšala som nový makový a poviem vám, bola som milo prekvapená aký bol vynikajúci. Autor: Mineralka

50 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
120 g
trstinový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
3 lyžice
polohrubá múka
180 g
mletý mak
1/2 bal.
prášok do pečiva

Krém:

1 l
mlieko
3 ks
zlatý klas
2 bal.
vanilkový cukor
3 lyžice
trstinový cukor
2 ks
kyslá smotana
100 g
maslo

Poleva:

100 ml
smotana na šľahanie
200 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny a zľahka primiešame múku zmiešanú s mletým makom a práškom do pečiva.
  2. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 25 minút.
  3. Po upečení necháme vychladnúť a dáme dole papier na pečenie. Môžeme dať dole aj tenkú vrchnú vrstvu z korpusu, aby sa z neho krém nešmýkal.
  4. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme maslo, necháme rozpustiť a primiešame kyslé smotany. Miešame kým nemáme hladký krém. Ešte teplý rozotrieme na vychladený korpus.
  5. Nad parou roztopíme čokoládu spolu so smotanou a rozotrieme na vychladnutý krém.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár