NajRecept.sk Dezerty Koláče Výborná hrnčeková cuketová buchta
Výborná hrnčeková cuketová buchta
Recept Výborná hrnčeková cuketová buchta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   27.9.2020

Výborná hrnčeková cuketová buchta

Každému sa určite dennodenne honí hlavou milión existenčných otázok. Môjmu mužíčkovi ale k tým všetkým pribudla počas nášho spoločného spolužitia ešte jedna ... "Koľko cukety sa zmestí do priemerného ľudského tela?" Ale papá a mľaská a vôbec sa ďalšej konzumácii nebráni, či už narvem cuketu kamkoľvek. Hovorí, že sa naučil mi dôverovať. Autor: Danka

35 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
vajce
1 a 1/2 hrnčeka
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
3/4 hrnčeka
olej
2 a 1/2 hrnčeka
polohrubá múky
1 bal.
prášok do pečiva
2 hrnčeky
najemno nastrúhaná cuketa
1 lyžička
mandľová aróma (možno vynechať)
štipka
soľ
1 lyžica
práškový cukor (do snehu)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať olej, cuketu, arómu, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli a lyžicou práškového cukru. Cesto vliať do vymasteného a vysypaného klasického veľkého plechu 42x32cm a piecť asi 30 minút na 170 stupňov.
  2. Nechať vychladnúť a potom už je to na vás. Možno poliať čokopolevou a posypať napríklad kokosom, potrieť džemom alebo osladenou kyslou smotanou...
  3. Ja som sa zamilovala do marcipánovej polevy od Dr.Oetkera. Použila som 3 sáčky, namiešala som podľa návodu s mliekom a nakoniec som vršok pofŕkala rozpustenou čokoládou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár