Výborná hrnčeková cuketová buchta

Recept Výborná hrnčeková cuketová buchta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Každému sa určite dennodenne honí hlavou milión existenčných otázok. Môjmu mužíčkovi ale k tým všetkým pribudla počas nášho spoločného spolužitia ešte jedna ... "Koľko cukety sa zmestí do priemerného ľudského tela?" Ale papá a mľaská a vôbec sa ďalšej konzumácii nebráni, či už narvem cuketu kamkoľvek. Hovorí, že sa naučil mi dôverovať. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

4 ksvajce
1 a 1/2 hrnčekakryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
3/4 hrnčekaolej
2 a 1/2 hrnčekapolohrubá múky
1 bal.prášok do pečiva
2 hrnčekynajemno nastrúhaná cuketa
1 lyžičkamandľová aróma (možno vynechať)
štipkasoľ
1 lyžicapráškový cukor (do snehu)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať olej, cuketu, arómu, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli a lyžicou práškového cukru. Cesto vliať do vymasteného a vysypaného klasického veľkého plechu 42x32cm a piecť asi 30 minút na 170 stupňov.
  2. Nechať vychladnúť a potom už je to na vás. Možno poliať čokopolevou a posypať napríklad kokosom, potrieť džemom alebo osladenou kyslou smotanou...
  3. Ja som sa zamilovala do marcipánovej polevy od Dr.Oetkera. Použila som 3 sáčky, namiešala som podľa návodu s mliekom a nakoniec som vršok pofŕkala rozpustenou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť