,,Vrabce v hrsti,, s pučenými zemiakmi

Recept ,,Vrabce v hrsti,, s pučenými zemiakmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

"Lepšie vrabec v hrsti ako holub na streche". Kto by toto príslovie nepoznal. Ale už ste vyskúšali tento jednoduchý a super rýchly receptík? Toto mäsko je úplne luxusná záležitosť. Nedávno som varila rozlietaného vtáčika na tanieri, ale dnes pekne poporiadku, zakrútený ako by mal byť a ešte som to poistila aj slaninou. Príloha klasické pučené zemiaky. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

4 kskurací stehenný rezeň
150 ganglická slanina (tenké plátky)
200 mlvývar
1 lyžicasójová omáčka
grilovacie korenie
soľ
olej
svetlá zápražka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso očistíme, z oboch strán osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a vložíme do keramickej misky.
  2. Mäso navrstvíme na seba, priklopíme pokrievkou a necháme do druhého dňa pekne preležať. Potom každý plátok mäsa prekrojíme na 4 diely a každý kúsok zvlášť zabalíme do plátku anglickej slaniny.
  3. Hotové "vrabce" skladáme vedľa seba do zapekacej misy alebo malého pekáča, podlejeme zmesou vývaru a sójovej omáčky, priklopíme pokrievkou a dusíme 30 minút v rúre na 180 stupňov.
  4. Potom odklopíme, šťavu zahustíme hotovou zápražkou, dôkladne rozmiešame, všetko vrátime späť do rúry a dopekáme do farby.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť