NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso ,,Vrabce v hrsti,, s pučenými zemiakmi
,,Vrabce v hrsti,, s pučenými zemiakmi
Recept ,,Vrabce v hrsti,, s pučenými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   11.6.2021

,,Vrabce v hrsti,, s pučenými zemiakmi

"Lepšie vrabec v hrsti ako holub na streche". Kto by toto príslovie nepoznal. Ale už ste vyskúšali tento jednoduchý a super rýchly receptík? Toto mäsko je úplne luxusná záležitosť. Nedávno som varila rozlietaného vtáčika na tanieri, ale dnes pekne poporiadku, zakrútený ako by mal byť a ešte som to poistila aj slaninou. Príloha klasické pučené zemiaky. Autor: Danka

Suroviny
4 ks
kurací stehenný rezeň
150 g
anglická slanina (tenké plátky)
200 ml
vývar
1 lyžica
sójová omáčka
grilovacie korenie
soľ
olej
svetlá zápražka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso očistíme, z oboch strán osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a vložíme do keramickej misky.
  2. Mäso navrstvíme na seba, priklopíme pokrievkou a necháme do druhého dňa pekne preležať. Potom každý plátok mäsa prekrojíme na 4 diely a každý kúsok zvlášť zabalíme do plátku anglickej slaniny.
  3. Hotové "vrabce" skladáme vedľa seba do zapekacej misy alebo malého pekáča, podlejeme zmesou vývaru a sójovej omáčky, priklopíme pokrievkou a dusíme 30 minút v rúre na 180 stupňov.
  4. Potom odklopíme, šťavu zahustíme hotovou zápražkou, dôkladne rozmiešame, všetko vrátime späť do rúry a dopekáme do farby.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár